Osnovci igrali lutkarsku predstavu „Bonton – šta je to?“

bonton1

Polaznici škola pozorišnog lutkarstva u Prijedoru igrali su danas u Pozorištu Prijedor predstavu „Bonton – šta je to?“.

Riječ je o učenicima uzrasta od trećeg do šestog razreda prijedorskih osnovnih škola koji su učestvovali u projektu „Mala lutkarska scena Prijedor“ Udruženja „Žene u umjetnosti“ Prijedor i Matične biblioteke „Ćirilo i Metodije“ Prijedor.

Ovom predstavom završen je projekat koji grad Prijedor sufinansira već drugu godinu, a voditelji projekta pozvali su sve zainteresovane da se prijave i za treći ciklus ovog projekta odnosno nastavak škole pozorišnog lutkarstva.

bonton2

„Naša namjera je da napravimo jednu stalnu malu lutkarsku scenu jer je Prijedor nema. Od danas nastavljamo naš rad i vršimo prijem novih članova. Želimo da uz pomoć alatki umjetnosti iz djece izvučemo što je najbolje i što im može biti najkorisnije u budućnosti i u redovnoj školi i u drugim aktivnostima“, rekla je Biljana Vojvodić i Udruženja „Žene u umjetnosti“ Prijedor.

Ona je najavila da će nastojati da se obezbijede što bolji uslovi za rad, a da se do sada radilo u vrlo hladnim prostorijama starog kina „Mrakovica“.

„Djeca su prošla kroz razne faze rada u lutkarskim radionicama: od informisanja o pozorištu, luktarstvu i umjetnosti, preko lijepog i čistog govora, do mnogih stvari koje umjetnost pruža i koje umnogome mogu pomoći u njihovom odrastanju“, navela je Vojvodićeva.

Ona je dodala da će sa predstavnicima osnovnih škola razgovarati o mogućim gostovanjima ove edukativne koju bi trebalo da vidi što veći broj djece.

Autor: SRNA

Comments are closed.