Otvaranje likovne kolonija „Sreten Stojanović“ 6. avgusta

Na osmoj Likovnoj koloniji „Sreten Stojanović“, koja će biti otvorena 6. avgusta, učestvovaće osam slikara iz Novog Sada, Niša, Ljubljane, Slatine kod Banjaluke i Prijedora.

Selektor kolonije akademski slikar Zoran Radonjić rekao je da su prioritet u izboru učesnika bili biografija i kvalitet radova umjetnika.

Za učešće na koloniji na Mrakovici pozvani su likovni umjetnici Goran Despotovski, Vlada Rančić, Ljubomir Vučinić i Milica Maslać iz Novog Sada, Katarina Đorđević iz Niša, Marjeta Medved iz Ljubljane i Srđan Kosić iz Slatine kod Banjaluke.

Sa njima će slikati i selektor kolonije Zoran Radonjić iz Prijedora, a rad umjetnika pratiće likovni kritičar Vesna Todorović iz Beograda.

Radovi nastali na Kozari biće izloženi u Muzeju Kozare u Prijedoru, na izložbi koja će biti otvorena u septembru povodom jubilarnih 40. književnih susreta na Kozari.

Tokom trajanja likovne kolonije u Muzeju Kozare će 10. avgusta biti otvorena izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Prijedora.

Opština Prijedor pokrovitelj je kolonije koja nosi ime jednog od najvećih i najpoznatijih prijedorskih umjetnika akademika Sretena Stojanovića i čiji su ciljevi njegovanje i čuvanje likovne tradicije, stvaralaštva i edukacija mladih generacija.

Izvor: SrpskaCafe.com / SRNA