Otvoren konkurs za najbolju predstavu dramskih sekcija prijedorskih osnovnih škola

Pozorište Prijedor raspisalo je nagradni konkurs za izbor najbolje predstave dramskih sekcija prijedorskih osnovnih škola. Predstava treba da traje najmanje 30 minuta i da bude urađena isključivo vlastitim snagama svake prijavljene škole.

Škole treba da se prijave do kraja ovog mjeseca poštom na adresu Pozorišta Prijedor, rok za završetak predstava je 1. mart 2013. godine, a škole treba da urade video snimak predstave i dostave ga Pozorištu Prijedor do 15. marta 2013. godine.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je da Pozorište Prijedor na ovaj način želi pospješiti rad postojećih dramskih sekcija, inicirati osnivanje dramskih sekcija u školama u kojima do sada nisu djelovale, ali i školovati kako pozorišnu publiku tako i buduće pozorišne radnike.

Nagradni konkurs za izbor najbolje predstave dramskih sekcija prijedorskih osnovnih škola Pozorište Prijedor raspisuje treću godinu

Na prvom konkursu nagrađena je predstava učenika OŠ „Branko Ćopić“ pod nazivom „Bašta sljezove boje“ u adaptaciji i režiji učiteljice Senke Spasojević, za najbolju žensku ulogu nagradu je dobila Katarina Rendić, učenica OŠ „Desanka Maksimović“ za naslovnu ulogu u predstavi „Pipi duga čarapa“, dok je učenica OŠ „Petar Kočić“ Olja Mitrović dobila nagradu za najbolje odigranu mušku ulogu u predstavi “Život je miks“, gdje je za autorski tekst nagrađena nastavnica Vesna Zekanović.

Posebna pohvala dodijeljena je učenicima Specijalne škole „Đorđe Natošević“ za rad na predstavi „Ko je kriv“.

Na drugom konkursu odlukom žirija nagrađene su dvije predstave: „Šumska bajka“, koju su izveli učenici OŠ „Desanka Maksimović“ i „Vaso Pikaso“, koju su izveli učenici OŠ „Branko Ćopić“.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.