Otvorena izložba studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci

U Galeriji`96 u Prijedoru u petak je otvorena godišnja izložba grafika studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci. Direktor Galerije Tihomir Ilijašević, koji je otvorio izložbu, rekao je da su se pred prijedorskom publikom našla 104 rada od 27 autora.

„Ovo je godišnji pregled rada studenata svih godina ove akademije, a izbor onih kojima je pripala čast da izlažu sačinio je njihov profesor Zoran Banović“, rekao je Ilijašević.

On je dodao da je grafički dizajn, prema njegovom mišljenju, kvalitetniji od ostalih odsjeka na Akademiji umjetnosti.

„Nesumnjivo je da mladi ljudi ne treba da se stide ali, s druge strane, ne treba da budu ni preambiciozni. Potrebno je naći mjeru i jednim ovakvim izborom prikazati ono što publika treba da vidi“, rekao je Ilijašević.

On je dodao da se potvrđuje podatak da nijedna klasa na banjalučkoj Akademiji umjetnosti ne prođe bez Prijedorčana, te da su se među autorima koji izlažu našla i tri prijedorska studenta.

Jedna od njih je studentkinja prve godine Akademije Željka Pajić, koja je istakla da joj je ova izložba dodatni motiv da se ubuduće bolje i više zalaže i radi na polju grafike.

„Iako sam tek na prvoj godini studija, vjerujem da sam pronašla sebe i vidim se u budućnosti u svijetu grafike“ kazala je Pajićeva.

Izložba studentskih radova biće otvorena do 24. septembra.
SRNA

Comments are closed.