Otvorena izložba učeničkih radova „Kreativna ćirilica“

Izložba radova učenika osnovnih škola pod nazivom „Kreativna ćirilica“ otvorena je danas u Narodnoj biblioteci „Ćirilo i Metodije“ u Prijedoru.

Izložba je dio projekta „Očuvanje i promocija ćiriličnog pisma kao kulturnog nasljeđa“ u kojem su učestvovali učenici iz Prijedora, Banjaluke, Srbije, Hrvatske i Švajcarske.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš naveo je da su Gradska uprava i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske podržali projekat u okviru kojeg je priređena i ova izložba.

– Sretni smo zbog toga što smo danas domaćini Udruženju „Marko Polo“, koje je i nosilac ovog projekta. Ovdje su kreacije naših učenika iz Prijedora, Banjaluke i Srbije. Nadam se da će i posjetioci uživati – rekao je Miljuš novinarima u Prijedoru i zahvalio ovom udruženju što radi na očuvanju ćirilice.

Predsjednik Udruženja „Marko Polo“ iz Banjaluke Aleksandra Žutić rekla je da se projektom „Očuvanje i promocija ćiriličnog pisma kao kulturnog nasljeđa“ želi naglasiti značaj koji ovo pismo ima za srpski narod.

– Zamisao je da krenemo od najmlađih – od učenika osnovnih i srednjih škola, koji su kroz svoje kreativne radove i krasnopis predstavili narodne umotvorine i ono šta za njih predstavlja ćirilica – navela je Žutićeva.

Izložba će u Prijedoru biti otvorena do petka, 6. decembra.

Izvor: SRNA – RTRS

Comments are closed.