Otvorena obnovljena i dograđena zgrada Pozorišta

pozoriste

U Prijedoru je sinoć svečano otvorena dograđena i obnovljena zgrada Pozorišta, koja je duže od jedne decenije prokišnjavala, a za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 426.000 KM.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš zahvalio je u ime svih zaposlenih gradonačelniku, gradskoj upravi i svim odbornicma u tekućem i u prethodnim sazivima Skupštine grada na podršci u ostvarivanju sna.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je u gradu mnogo toga urađeno u kulturi, i to u vrijeme velike ekonomske i finansijske krize.

On je naglasio da je za nadogradnju i obnovu zgrade Pozorišta Prijedor u proteklih četiri-pet godina imao obećanja mnogih da će učestvovati u finansiranju toga posla, ali da je na kraju grad to uradio sam, vlastitim sredstvima, kao i sve ostale objekte kulture.

Uprava Pozorišta Prijedor dodijelila je zahvalnice gradu Prijedoru, gradonačelniku Marku Paviću i majstoru tona Mladenu Vlačini.

Glumačku nagradu, koju ova kuća dodjeljuje svake tri godine, dobio je glumac Dean Batoz, a plaketu „Marko Pavković“ za doprinos pozorišnoj umjetnosti grada Prijedora glumac Rade Stupar.

Na svečanosti je prikazan snimak kultne predstave „Srpska drama“ koju je ansambl Pozorišta Prijedor igrao 1997. godine prema tekstu Siniše Kovačevića i u režiji Darka Cvijetića.

Novo ruho zgrade Pozorišta Prijedor projektovao je Zavod za izgradnju grada Prijedor, koji je bio i nadzorni organ, a radove je izvodilo preduzeće „Tekton“ iz Banjaluke.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.