Počelo snimanje TV drame radnog naslova Crveni kostim

U Prijedoru je pala prva klapa nove TV drame lokalne Televizije Prijedor radnog naslovom „Crveni kostim“.
Riječ je o komediji i zanimljivoj priči koja u središte pažnje stavlja sredovječni bračni par koji se priprema za obilježavanje 25. godišnjice braka.
Režiser i scenarista cijelog projekta, prijedorski novinar Pero Špadić, smatra da će se humoristička novela dopasti gledaocima.
„Snimamo prvo pilot epizodu koja će trajati 60 minuta, ali uz očekivanja da cijeli projekat preraste u seriju“, rekao je Špadić.
Dodao je da u „Crvenom kostimu“ uz epizodne uloge igraju tri glumca, a glavne role su povjerene Radenki Ševi, glumici Narodnog pozorišta Republike Srpske, te prijedorskim glumcima Mireli Predojević i Darku Cvijetiću. Snimanje prve epizode trajaće pet radnih dana.
Ševa kaže da je prvim danom snimanja zadovoljna.
„S tekstom sam se već odavno upoznala, prije godinu i po. Po mom mišljenju, riječ je o jednoj zanimljivoj TV komediji za koju postoje ambicije da preraste u seriju ako bude bilo sredstava i interesa. Na snimanju ima dosta anegdota, atmosfera je opuštena i nadamo se da će takav biti cijeli uradak“, pojasnila je Ševa.
Ona u „Crvenom kostimu“ igra sredovječnu suprugu koja treba da proslavi 25 godina braka.
Međutim, u pripremama za tu proslavu se događaju razne zavrzlame.
„Mnogi će se u tom prepoznati, a to je ono što se i najviše dopada gledaocima“, rekla je Ševa.
Cvijetić ističe da mu je novi projekat Televizije Prijedor i prvo ovakvo televizijsko iskustvo.
„Igram ulogu prosječnog građanina i supruga Radomira, koji sa svojom bračnom družicom Zoricom nastoji da proslavi jubilarnu godišnjicu braka. Međutim, nije sve onako kako je planirano. Ovo je prvi put da radim za TV i to je jedno novo iskustvo, potpuno različito od onoga što sam igrao i režirao u pozorištu“, rekao je Cvijetić.
Televizija Prijedor iza sebe ima nekoliko sličnih projekta u produkciji humorističkog programa.
Nezavisne novine

Comments are closed.