Počeo drugi „ŠA fest“

U Prijedoru je počeo drugi „ŠA fest“, festival posvećen prerano priminulom svestranom umjetniku Daliboru Popoviću Mikši. Organizovali su ga Popovićevi prijatelji, kako bi duh ovog umjetnika nastavio da živi u gradu u kojem je počela njegova karijera.

Dalibor Popović Mikša, koji je preminuo u 37. godini, bio je pjevač i gitarista prijedorskog rok-benda „Tatoo“ i akademski slikar. Prijedorčanima je ostao u lijepom sjećanju, zbog čega podržavaju održavanje „Ša festa“.

– Drago mi je što u Prijedoru postoji ovakav događaj, iako je povod bio tužan. Međutim, lijepo je da očuvamo sjećanje na našeg Mikšu – kaže Parijedorčanka Sanja Macanović.

Prve večeri „Ša festa“ nastupili su beogradski „Partibrejkersi“, „Štutgart Onlajn“ i „Ajri EF-Em“, riječki „Let 3“ i beogradski reper Smouk Mardeljano.

Pjevač „Partibrejkersa“ Zoran Kostić Cane zajedno sa „Štutgart Onlajn“ izveo je pjesmu u čijem snimanju je učestvovao i Mikša.

– Možda neki glavni razlog našeg nastupa zajedno sa Canetom iz „Partibrejkesa“, jeste da udarimo neku tačku na početak festivala, a atmosfera je sjajna – priča Bojan Slačara, bend „Štutgart Onlajn“.

Vukašin Marković iz benda „Ajri FM“ rekao je da je festival lijepo i sjajno organizovan, te da mu je drago da bude dio nečega pozitivnog, iako je on posvećen nekome ko nije među živima.

Kao i prošle godine, i ovogodišnji prihod od prodatih ulaznica i pića, ići će u fond Udruženja „Ša fest“.

U ovom Udruženju kažu da kupovinom ulaznica posjetioci ulažu u kulturu i umjetnost.

– Udruženje smo organizovali početkom ove godine i ima za cilj da podrži mlade, neafirmisane umjetnike, mahom muzičare i slikare i da im obezbijedi njihove koncerte i izložbe. Fond će služiti da obezbijedimo sve što je potrebno za sljedeći „Ša fest“ – navela je Nataša Kuridža, portparolka „Ša festa“.

„Ša fest“ nastavlja se večeras. Nastupaju splitski „Ti-Bi-Ef“ i Vojko V, mostarski „Zoster“, prijedorska „Sajana“ i beogradski reperi Mikri Maus i Bvana. Medijski pokrovitelj „Ša festa“ je Radio-televizija Republike Srpske.

Izvor: RTRS
Foto: Ša fest

Comments are closed.