Počeo Sajam knjige Prijedor 2010

U Hotelu „Prijedor“ u našem gradu počeo je drugi po redu Sajam knjige, na kome će se u narednih sedam dana predstaviti 45 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske. Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Prijedor Ljiljana Babić je prilikom otvaranja Sajma knjiga rekla da se ove godine odazvalo više izlagača nego lani i da to pokazuje da će ova manifestacija u gradu na Sani opstati i postati tradicionalna.

„I ove godine očekujem veliku posjećenost i nadam se da ćemo buduće sajmove dočekati sa još većim brojem i izlagača i posjetilaca“, dodala je Babićeva. Ona je pozdravila odluku organizatora da uz sajam knjige ove godine organizuje i „Dane ljekobilja i zdrave hrane Prijedor 2010“. „Uz duhovnu nadogradnju i sve što nam obogaćuje kulturu, potrebno je vratiti se prirodi i izvornim vrijednostima“, poručila je Babićeva.

Direktor Hotela „Prijedor“, koji je organizator i ovogodišnje manifestacije, Željko Ivošević je najavio da će Sajam knjige biti obogaćen i dodatnim sadržajima odnosno nizom prezentacija i promocija knjiga, a da će im se od petka pridružiti i učesnici Salona turizma „Prijedor 2010″. “ Osim turističkih organizacija iz Potkozarja na ovoj manifestaciji bi se trebalo pojaviti i više od 30 turističkih agencija iz BiH“, dodao je Ivošević. Sajamski prostor u Hotelu „Prijedor“ biće otvoren svakog dana od 10 do 20 časova a ulaz je besplatan kao poklon građanima Prijedora za 25 godina rada Hotela „Prijedor“. Kako je najavljeno, cijene knjiga na ovogodišnjem sajmu će u narednim danima prodavati biti niže i do 30 odsto nego cijene u knjižarama. Organizator ove manifestacije je Hotel „Prijedor“, a pokrovitelj opština Prijedor.