Poziv sugrađanima da se maskiraju

Udruženje Slovenaca „Lipa“ iz Prijedora pozvalo je danas sve sugrađane da učestvuju u prvom maskenbalu u gradu na Sani koji će se održati u nedjelju, 27. februara, bilo da posmatraju paradu maskiranih, bilo da se i sami maskiraju i učestvuju u njoj.

Predsjednik Udruženja „Lipa“ Alenka Uduč rekla je da je ovo udruženje već nekoliko godina organizovalo interne maskenbala za djecu i omladinu, a da se sada odlučilo da to uradi i za svoj grad.

„Namjera nam je da razbijemo monotoniju u februaru koji je mjesec bez događanja, kao i da maskenbal postane tradicija ovog grada i turistička ponuda Potkozarja“, kazala je Uduč na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Poziv za učešće upućen je ustanovama i udruženjima koji se bave kulturom, omladinskim organizacijama i školama i svima koji žele da jedan dan budu nešto drugo.

„Naši sugrađani zbog karnevala i maskenbala odlaze u Herceg Novi. Zašto ne bismo izašli na ulice svoga grada, maskirali se i lijepo se proveli?“, poručila je Uduč.

Početak maskenbala zakazan je za 18.00 časova na Trgu majora Zorana Karlice, a u 19.00 časova u hotelu „Prijedor“ biće organizovani ples pod maskama, izbor najljepše maske u kategorijama djeca i odrasli, prigodna tombola i muzika uživo.

Opština Prijedor organizovanje prvog maskenbala pomogla je sa 900 KM.

Izvor: SRNA

Comments are closed.