Pozorište Prijedor: Sutra gostovanje kragujevačkog pozorišta u povodu godine Ive Andrića

Knjaževsko-srpski teatar „Joakim Vujić“ iz Kragujevca sutra će u Prijedoru igrati predstavu „Noć u kafani Titanik“ po motivima priče Ive Andrića i u režiji Nebojše Bradića.

Pozorište Prijedor ugostiće kolege iz Kragujevca u povodu 120 godina rođenja Ive Andrića, jednog od najznačajnijih autora sa prostora jugoistočne Evrope.

Predstava „Noć u kafani Titanik“ Kragujevčani su premijerno izveli u matičnoj kući 10. decembra prošle godine, na dan kada je prije 50 godina Ivo Andrić primio Nobelovu nagradu za književnost.

„Andrićeva pripovijetka prikazuje specifičan odnos između progonitelja i žrtve, pa tako daje dobru osnovu za razvoj dramskih situacija. Iako u predstavi nailazimo na likove i situacije koji nisu dio originalne priče, smatram da oni veoma liče na nešto što bi moglo izaći iz Andrićevog pera”, rekao je tada Nebojša Bradić

Za “Noć u kafani Titanik” scenografiju je uradio Milivoje Štulović, kostime Jelena Janjatović, koreografiju Vera Obradović, a muziku Dragoslav Tanasković. U predstavi igraju Miloš Krstović, Mirko Nanić, Miodrag Pejković, Isidora Rajković, Milić Jovanović, Nikola Milojević, Jasmina Dimitrijević, Marina Perić Stojanović, Draga Stokić i ostali.

Cijena karata u pretprodaji je 8 KM, a na dan predstave 10 KM.

Ansambl Knjaževsko-srpskog teatra „Joakim Vujić“ iz Kragujevca posljednji put je gostovao u Prijedoru 2001. godine igrajući predstavu “Zvrčka“ Viktora Lanoa.
SRNA

Comments are closed.