Predpremijera novog materijala grupe Tattoo

Danas, 27.1.2011. godine, će u „Demo fest“ klubu u Banjoj Luci predpremijerno biti predstavljen materijal sa novog albuma prijedorske grupe Tattoo. Materijal sa novog albuma pod nazivom „Digitalni snovi“ publika će moći čuti u vidu dvočasovnog koncerta, a fanovi ovog funk rock sastava novi album će moći naći na tržištu već od polovine narednog mjeseca. Album „Digitalni snovi“ na kome se nalazi 9 numera izdaje i distribuiše beogradska izdavačka kuća „City Records“. Pored starih, već provjerenih singlova, kao što su balada „Povedi me sa sobom“, te „Meksička serija“ i „Energija“ na albumu će svoje mjesto naći i potpuno nove numera kao što su „Imaš me“, „Digitalni snovi“ i pjesma „Ritam“ za koju je već uradjen i TV spot.
Grupa Tattoo je osnovana 1995. kao tinejdžerski EKV tribute band prijatelja iz kvarta prijedorskog naselja Pećani. Prvi značajniji uspjeh grupa postiže pobjedom na Zaječarskoj gitarijadi 1997. godine. Svojim prvim singlom „Povedi me sa sobom“, za koju je snimljen i spot, bend postaje poznat na prostoru BiH i Srbije. Nedugo nakon toga Tattoo izdaje album „Iz kaveza“ u saradnji sa izdavačkom kućom Halix iz Sarajeva.
Početkom novog milenijuma bend eksperimentiše sa različitim pravcima muzike, od melaholičnog britiš popa i elektronike, do tvrdog rok fanka, pri čemu nastaje novi, ali zbog loše diskografske i distributerske situacije u zemlji, nažalost, nikad objavljeni materijal. Ipak, bend iz materijala izdvaja dvije energične pjesme „Meksičku seriju“ i „Energiju“ za koje snima spotove koji su se vrtili na gotovo svim bitnijim elektronskim medijima u zemlji. Pobjedom na festivalu klupskih bendova „Battle of the Bands“ u Beogradu 2009. Godine, bend postaje zvanično najbolji klupski bend regije i kao nagradu dobija šansu da izda album za „City Records“.

Comments are closed.