Predstava „Čarobnjak iz Oza“ sutra pred prijedorskom publikom

Ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke sutra će u Prijedoru igrati predstava za djecu „Čarobnjak iz Oza“, bajku-mjuzikl po motivima čuvene priče američkog pisca Frenka Lemana Bauma.

„Predstava `Čarobnjak iz Oza` je kompilacija žive scene, pjevanja i plesa, maske, lutke i teatara sjenke. Namijenjena je djeci, ali bi je mogli pratiti i svi oni koji se još uvijek ne žele osjećati odraslo. Predstava je vesela, obojena i atraktivna“, riječi su reditelja i autora adaptacije Slavča Malenova na sajtu Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Malena Doroti živi u Kanzasu kod čika Henrija i teta Eme. Uragan je prenosi u kraj gdje žive veseli žvakači, dobre i zle vještice i vlada moćni čarobnjak Oz. Sanja o povratku u Kanzas i mora preći dug i težak put do velikog Oza koji bi joj mogao pomoći. Na svome putu Doroti susreće druga nesrećne stvorenja koja, isto kao i ona, traže da neko ispuni njihove najveće želje. Djevojčica i njeni saputnici, Slamnato strašilo, Limeni čovjek i Plašlivi lav, vjeruju da bi Čarobnjak Oz to mogao uraditi, ali se iznenada otkriva da čarobnjaka nema, da ne postoji magični način ostvarenje snova i da svako mora sam da prođe put i nađe rješenje svog sna.

Cijena ulaznica za ovu predstavu je pet konvertibilnih maraka, za marku niža nego što su cijene ulaznica za redovni repertoar Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

Predstavu „Čarobnjak iz Oza“ Dječije pozorište Republike Srspke igraće u 11.00 časova u Pozorištu Prijedor.
Dječijem pozorištu Republike Srpske ovo će biti treće gostovanje u ovoj godini u Prijedoru. Ansambl ove renomirane kuće prethodno je pred prijedorskom publikom igrao „Folklornu magiju“ i „Aždaju iz Vojteške ulice“.
Tekst – SRNA
Foto – Dječije pozorište Republike Srpske

Comments are closed.