Predstava Hot lajn na zvorničkom Komedija festu 2012

U zvorničkom Domu omladine večeras počinje Treći festival „Komedija fest 2012”, na kojem će učestvovati pozorišta iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, najavio je v.d. direktora ovog doma Dušan Petrović, prenose agencije. Petrović je rekao da će festival biti otvoren predstavom „Sokin i Bosina”, u izvođenju Kulturnog centra Čukarica iz Beograda u kojoj igraju dramski umjetnici Ljiljana Blagojević, Viktor Savić, Kalina Kovačević i Sonja Knežević.
On je dodao da će, u okviru ovog festivala, i u Milićima biti izvedeno nekoliko pozorišnih predstava, od kojih će, prema repertoaru, u utorak biti odigrana predstava „Hot lajn” u izvođenju Pozorišta Prijedor. Prema njegovim riječima, u okviru „Komedija festa”, nastupiće pozorište „Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi predstavom „Kako sam volio druga Tita”, dok će pozorište iz Bijelog Polja izvesti predstavu „Mišolovka”.
Pozorište „Bora Stanković” iz Vranja izvešće predstavu „Policajci”, a Pozorište mladih Zvornik predstavu „Poručnik sa Inšimora”. Predstavom „Odumiranje međeda” u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske, koja će biti odigrana 4. juna, biće završen ovogodišnji „Komedija fest”.
Na završnici festivala biće dodijeljene nagrade najboljim glumačkim ostvarenjima. Pokrovitelj ovog festivala je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a organizator Dom omladine Zvornik. Festival su podržali opštine Zvornik i Milići, te kompanije „Vitinka” iz Kozluka i „Boksit” iz Milića.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.