Predstava „Na velikom odmoru“ otvorila 64. pozorišnu sezonu

ytoktkqturbxy85mdvkmgnloguyzdvizgm1y2e1zmi1yju3njuwmdk0zc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

U Pozorištu Prijedor u ponedjeljak uveče je premijerom predstave „Na velikom odmoru“ počela 64. pozorišna sezona.

Predstava je pripremljena povodom stotinu godina od rođenja Branka Ćopića, po tekstu Muhidina Šarića, a u režiji Željka Kasapa.

Po rećima direktora Pozorišta, Zorana Baroša, za početak sezone je izabrana predstava koja je posvećena osnovcima, ali i svima koji su odrastali uz dela velikog pisca Branka Ćopića.

On je istakao da su iz tog razloga na predstavu pozvani svi direktori škola i nastavnici srpskog jezika, a predstava će dugo živeti na repertoaru ovog pozorišta.

Reditelj, Željko Kasap, je rekao nakon premijere da je predstava napravljena za sve od sedam do sedamdesetsedam godina, u kojoj osim glumaca Pozorišta učestvuju i mladi iz Omladinskog dramskog studija „Živko Desnica“.

– Pokušali smo da prikažemo Ćopića kakav bi bio danas. On izlazi iz slike na zidu jedne učionice, uči decu o svojim delima i upoznaje ih sa savremenim tehnologijama – rekao je Kasap.

Pozorište Prijedor je dobilo rad na ovoj predstavi na konkursu Ministarstva civilnih poslova BiH.

Autor: Gordana Kaurin – Blic.rs

Comments are closed.