Premijera predstave Hot lajn

Sinoć je u Pozorištu Prijedor premijerno izvedena treća predstava u ovogodišnjoj pozorišnoj sezoni. Radi se o predstavi „Hot lajn“ koju je prema tekstu Stevana Koprivice režirao Željko Kasap. U ovoj komediji, koja nije preporučljiva za mlađe od 16 godina, glume Dean Batoz i Siniša Vučićević. Kasap je nakon premijere rekao da su aplauzi smijeh gledalaca pravi pokazatelj da će ova predstava imati dug pozorišni život i da je pun pogodak, kako repertoarski, tako i finansijski, budući da je sa svoja samo dva glumca i malo tehnike mobilna i isplativa u vrijeme krize i njeno postavljanje je koštalo oko 2.000 KM.
„Publika je disala sa glumcima, sve šale je dobro pročitala i dobro odreagovala i mislim da joj je ovaj sat i deset minuta, koliko predstava traje, proletio kao u snu“, rekao je Kasap novinarima. On je dodao da je zadovoljan igrom glumaca, ali da se uvijek može i bolje i više. „Nadam se da će se nakon ovog premijernog grča još više opustiti i da će predstava tako još više dobiti na potencijalu i ritmu igre“, rekao je Kasap.

Dean Batoz igra Batu, propalog studenta menadžmenta na privatnom fakultetu, koji nije završio, a plaćao ga je silnim parama, kojem su se sve prethodne ideje o biznisu izjalovile, a onda dolazi na ideju o otvaranju vruće telefonske linije. „Očekivali smo reakcije publike, ali ne ovoliko intenzivne. Odigrali smo do sada najbolje, jer je to predstava koja sve vrijeme komunicira sa publikom i publika je ta koja nam je na probama nedostajala da upotpuni igru“, ocijenio je Batoz.

Siniša Vučićević igra Raju, propalog književnika koji muca i koji ne podržava Batine ideje za biznis, jer ne vjeruje da ljudi preko noći mogu da se obogate. „Zadovoljan sam svojom prvom ozbiljnom ulogom, iako sam ovdje igrao još kao dječak prije 14 godina. Improvizacije je bilo malo, jer smo se dosta držali izvornog teksta, ali je spontanosti bilo mnogo. Publika je pozitivnim reakcijama doprinijela kvalitetu igre i dala dodatnu energiju koje je već pomalo nedostajalo tokom posljednjih proba“, rekao je Vučićević. Tekst Stevana Koprivice, profesora dramaturgije u Beogradu i Cetinju, izvorno se zove „Sajber bend Onogošt“, ali je u dogovoru sa autorom preimenovan u „Hot lajn“. Prva repriza je već večeras u 20 časova.


Comments are closed.