Premijera predstave Kvartet naredne srijede

Premijera nove predstave Pozorišta Prijedor zakazana je za narednu srijedu, 11. aprila. Radi se o predstavi „Kvartet“ koju je po tekstu Ronalda Harvuda režirao Darko Cvijetić. U pitanju je četvrta premijera u 59. pozorišnoj sezoni, a govori o starenju umjetnika i njihovih taština. „Ovo je priča o četiri operska umjetnika koji se nalaze u domu za penzionisane muzičare“, rekao je Cvijetić. U predstavi igraju Radenka Ševa, Zlata Kogelnik, Rade Stupar, Radenko Bilbija i Siniša Vučićević. Drama „Kvartet“ jedna je od najigranijih Harvudovih drama a izvodi se u Americi i Evropi na više od sedam jezika.
Ono što je specifično za ovu predstavu je njeno kamerno izvođenje i ograničen broj mjesta u publici. Da biste mogli uživati u premijeri ove predstave preporučujemo Vam da svoje ulaznice kupite ili rezervišite na vrijeme u Pozorištu Prijedor. Sve informacije možete dobiti radnim danom od 08-14 časova putem telefona 052/211-116.

O PREDSTAVI:
„Junaci Kvarteta zapravo su bivši umetnici, bivši ljubavnici, na putu da postanu i bivši ljudi, ali su na tom putu opremljeni očajničkom rešenošću, da na što je moguće duže vreme, odlože konačan kraj. Zbog toga se sa takvom strašću bune ‘protiv umiranja svetlosti’: pišu memoare, sanjare o negdanjoj ili nikada dosegnutoj slavi, i o istim takvim ljubavima, zbog toga sa slušalicama na ušima sklopljenih očiju putuju u prošlost, u neka bolja vremena. U tom predsmrtnom doterivanju prohujalih života nesumnjivo ima patetike, ali i dostojanstva izgrađenog na onom tako tipično engleskom ‘stiff upper lip’ idealu, koji nalaže stoičko podnošenje svih životnih nedaća, uključujući i onu najveću- smrt. Ne samo zbog toga, ‘Kvartet’ je i jedna od ‘najengleskijih’ Harvudovih drama. Ona je to i po likovima, i po atmosferi, i po prigušenosti emocija i dramatičnosti onoga što je prećutano u replikama umornog junaka“.
Zoran Paunović
Foto – Pozorište Prijedor

Comments are closed.