Presjeo im ručak

Pripadnike Agencije za zaštitu imovine i lica „Sektor sekjuriti“ skupo je stajao svečani ručak, koji su nakon održanog seminara svoje uprave jeli u hotelu „Prijedor“ u Prijedoru. Naime, četrdesetak njih se krajem prošle nedjelje javilo u službe Hitne pomoći u različitim mjestima – Prijedor, Banjaluka, Trebinje ili Sarajevo, nakon što su osjetili mučninu, grčeve u stomaku i povišenu temperaturu.

U prijedorskoj poslovnici „Sektor sekjuritija“ kažu da je riječ o klasičnom trovanju hranom koju su učesnici seminara konzumirali u hotelu.

Jedan od pripadnika „Sekjuritija“, koji nije želio da mu se ime pominje u javnosti, kaže da su trojica radnika obezbjeđenja prebačeni na liječenje u prijedorsku bolnicu te da su iste probleme imali i ostali radnici iz drugih mjesta koji su ostali na radnom ručku u hotelu.

„Svi smo bili u teškom stanju. U kontaktu sa kolegama iz drugih poslovnica saznao sam da su i oni imali iste probleme. Dobili smo infuziju, nekima je ispiran i želudac, ali je najvažnije da se sada dobro oporavljamo. Pošteđeno ovih muka bilo je samo sedam naših kolega koji nisu jeli hranu iz hotela“, kazao je jedan od onih koji su u Prijedoru potražili liječničku pomoć.

Sanitarni inspektor Slobodanka Banović kazala je da je Inspekcija juče uzela uzorke hrane iz hotela, koje će poslati na analizu na Institut za zaštitu zdravlja u Banjaluci.

„Nama se niko zvanično nije žalio, ali smo raspolagali podacima iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja da se na stomačne probleme žalilo troje radnika hotela od njih šest koji su konzumirali hranu. Zbog toga sam juče u hotelu ‘Prijedor’ i uzela sporne uzorke jaja i majoneze za koje se sumnja da su izavali trovanje“, kazala je Slobodanka Banović, sanitarni inspektor.

Ona je naglasila da analize ovih namirnica očekuje danas.

Direktor hotela „Prijedor“ Marko Stjepanović tvrdi da se učesnici seminara nisu zatrovali hranom iz hotela.

„Sve namirnice koje iznosimo pred naše goste su prošle sve potrebne provjere i kontrole, pa tako i jaja, koja uvijek nabavljamo s iste farme, i majoneza, koja ima sve potrebne garancije kvaliteta. Moguće je da nešto u tome, mada posjedujemo sve papire o ispravnosti namirnica, sada nije bilo u redu“, kazao je Stjepanović.

On je dodao da je slučaj po njemu prenapuhan i da takav incident nikada nije bio zabilježen u prijedorskom hotelu, koji se ponosi svojom uslugom i gostoprimstvom.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.