Prijedor: Održana premijera kratkog igranog filma „Sam sa svima“

srna-premijera-sam sa svima 1Kratki igrani film „Sam sa svima“, rad studenata Akademije umjetnosti Banjaluka, prikazan je sinoć u Pozorištu Prijedor.

Scenario i režiju potpisuje Mladen Marijanović, fotografiju Siniša Stjepanović, montažu Nemanja Ivanović, a produkciju Akademija umjetnosti Banjaluka.

Student režije Mladen Marijanović je rekao da je film „Sam sa svima“ ispit sa druge godine studija na kojem se radilo godinu i po dana.

„Pripreme su trajale tri mjeseca, samo snimanje deset snimajućih dana, a montaža oko godinu dana. Na Akademiji smo dobro prošli, iako smo predali verziju montiranu za četiri dana, dok smo ovu za javno prikazivanje radili naknadno, tempom koji su diktirale i druge obaveze“, kazao je Marijanović novinarima u Prijedoru nakon projekcije filma.

srna-premijera-sam sa svima 2On je najavio da bi ista trojka – sada apsolventi, za kraj studija, kao diplomski rad, trebalo da snimi novi film sredinom iduće godine.

„Ne znamo još tačno o čemu se radi. Imamo neke ideje, tehnička ekipa sigurno će biti ista, a nadamo se i nekom većem budžetu“, dodao je Marijanović.

Student filmske i TV kamere Siniša Stjepanović rekao je da na ovom filmu niko nije imao samo jedan zadatak, što je karakteristika studentskih, pa i svih niskobudžetskih filmova.

„Zadovoljni smo kako je publika i ovdje prihvatila film, kao i mejking of koji smo prikazali nakon filma da bi se vidio dio atmosfere sa snimanja. Poteškoća uvijek ima, kao i večeras kada je na početku projekcije nestalo struje, ali na poteškoće se uvijek i računa“, dodao je Stjepanović.

srna-premijera-sam sa svima 3Dvadesetominutni triler govori o Dušanu koji se zapošljava u policiji i koji, mlad, talentovan i željan dokazivanja, prihvata težak zadatak: da sazna što više podataka o novopečenom kriminalcu koji hara gradom, takozvanom Frizeru, čiji identitet je nepoznat.

Dušan se vješto ubacuje u Frizerovu bandu i saznaje informacije o sljedećoj akciji ovog kriminalca. Obavještava inspektora o tome i dobija zadatak da zajedno sa specijalnom policijom uhvati Frizera na djelu, ali ne odvija se sve po planu.

Uloge tumače glumci Pozorišta Prijedor Dean Batoz, Vanja Ševa i Siniša Vučičević, a specijalni gost je Zenit Đozić.

Glumac Dean Batoz rekao je da film sniman u ljeto 2011. godine danju kada su temperature bile oko 35 stepeni celzijusa, a noću od 21 do pet časova u zoru, te da je bilo snimajućih dana kada se radilo i po 15 sati.

„Uprkos tome, svi smo puni entuzijazma i volje da radimo i sada mogu reći da sam zadovoljan i zbog reakcije publike i ovdje i u Banjaluci i zbog pozitivnih kritika koje smo dobili nakon premijere u Banjaluci“, naveo je Batoz.

Film koji je imao budžet od 1.500 KM, podržali su Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, gradovi Prijedor i Banjaluka, te brojni sponzori.

Sniman je na lokacijama u Prijedoru i Banjaluci, a u projektu je su učestvovali članovi taktičko-streljačkog tima „691“ iz Banjaluke i 20 statista. Kompletna filmska ekipa radila je bez honorara.

Film je premijerno prikazan polovinom novembra na Petom međunarodnom festivalu studentskog filma „Duka fest 2012“ u Banjaluci.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.