Prijedorska grupa DBAU na Restart II kompilaciji

Još jedan vrijedan uspjeh za prijedorsku grupu DBAU čiju muziku je nezahvalno ukalupiti u određeni žanr.

Naime, sa pjesmom „Punkboy“ sa drugog albuma „Mašina“, grupa se našla na regionalnoj kompilaciji RE START II koja sadrži 15 pjesama bendova sa područja Slovenije, Hrvetske, BiH i Srbije.

Inače, Simke, Dino, Đomla i Pero trenutno rade na novom, trećem po redu albumu.

O KOMPILACIJI:
Prvo izdanje muzičke kompilacije RE START izašlo je 2008. godine kao produkt saradnje Udruženja nezavisnih stvaralaca GETO-a i Udruženja Oksigen. Ovo izdanje bilo je u potpunosti posvećeno banjalučkoj muzičkoj sceni pa se tako na ovom nosaču zvuka nalaze različiti muzički pravci u vidu 16 autorskih pjesama, tada aktivnih muzičkih sastava. Ovaj je projekat ujedno i prva samostalno izdata kompilacija koja predstavlja banjalučke muzičke sastave. Bitno je napomenuti da su muzički sastavi koji se nalaze na ovaj kompilaciji birani putem top liste od strane slušalaca, na tada emitovanoj radio emisiji RE START rađenoj u produkciji UNS GETO-a i Udruženja Oksigen.

RE START II
Druga je po redu muzička kompilacija izdana sada od strane Udruženja nezavisnih stvaralaca i aktivista GETO-a, a ideja iste je da obuhvati mlade kreativne muzičke sastave sa prostora regije bivše Jugoslavije, te tako poveže ovaj region u smislu razmjene kultura i novih kreativnih ideja. Ovo izdanje je žanrovski različito te predstavlja selekcijski skup onih najkreativnijih koji su se prijavili na konkurs za objavljivanje pjesama objavljen od strane UNSA GETO-a.

Ova kompilacija sastoji se od 15 pjesama i dostupna je za besplatan download na slovo.ba. Pri čemu se nadamo da će se na taj način promovisati njihov rad kako kod šire javnosti tako i kod onih koji organizuju muzička dešavanja. Kompilacija će se štampati u određenoj količini i besplatno distribuirati u određenom broju gradova širom regije.

Dede Putra – Majmun- Indie, Bihać
Billy Andol – Skok – Indie, Sarajevo
Gillespie – Sonik Juth – Indie Rock, Priština
Hod – Uvek – New Wave/Post Punk, Beograd
Dbau Iza Đale – Punk boy – Disco House / Electro / Rock, Prijedor
Xanax – Savršena rešetka – Alternative/Post Rock/Experimental, Beograd
Pokret Otpora- Razum – Punk Rock, Pula
Lude Krawe – Reanimacija – Ska/Punk, Novi Sad
Neurokreativni Klub – Murija – Experimental /Hardcore /Rap, Pančevo
Stekli Psi – Daj paper – Rap, Murska Sobota
Zion Crew – Ja ne želim vama zlo – Hard Core/Reggae, Sombor
Sopot – Jesmo, kako nismo -Ethno /Dub/D’n’B, Banja Luka
Shizomantra – Ooo brate – Post rock/Dub, Banja Luka
Bamwise – Policeman – Electro Dub, Zagreb
Komorat – Grad betona – Dubstep, Zenica

Slovo.ba

Comments are closed.