Prijedorski glumci Dean Batoz i Siniša Vučićević nagrađeni na Komedija festu 2012

Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada u Zvorniku je završen sedmodnevni “Komedija fest 2012”. Prva nagrada žirija i publike dodijeljena je predstavi “Poručnik sa Inišmora” u izvođenju “Pozorišta mladih” iz Zvornika. Kako je navedeno, predstava je žanrovski izmještena, uz originalno čitanje teksta sa povlačenjem paralela sa estetikom najboljih crnohumornih stripova i postmodernističkih filmova.
Ova predstava urađena je u produkciji zvorničkog Doma omladine u kojoj su spojene mlade snage i afirmisani glumci, prvak Narodnog pozorišta “Ljubiša Jovanović” iz Šapca Ivan Tomašević i glumac i profesor na Univerzitetu “Slobomir” koji potpisuje i režiju Igor Damjanović.
Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Ivanu Tomaševiću za lik Donija u “Poručniku sa Inišmora”.
Tomaševiću je nagrada dodijeljena jednoglasno, jer je “svojom precizno izvedenom igrom u toku cijele predstave uspješno držao pažnju publike i svojstvenom glumačkom energijom donio na scenu lik Donija u “Poručniku sa Inišmora”.
Žiri je dodijelio dvije glumačke nagrade, svaka je zasebno, ali su obrazložene zajedno, jer se radi o prikazu odlične kolektivne igre Deanu Batozu i Siniši Vučićeviću za likove Bate i Raje u predstavi prijedorskog pozorišta “Hotlajn”.
Četvrtu glumačku nagradu žiri je dodijelio Igoru Damjanoviću za ulogu Pedrika u “Poručniku sa Inišmora”.
Stručni žiri radio je u sastavu Milica Konstantinović, Novica Bogdanović i Aleksandar Stojković.
– Ansambl je precizan u svojoj igri u kojoj dobar sklop čine mlade snage zajedno sa afirmisanim pozorišnim glumcima. Moram reći da je predstava lično i za mene bila veliko prijatno iznenađenje – rekao je Stojković.
Drugu nagradu publike dobila je predstava “Hotlajn” Pozorišta Prijedor, a treću “Kako smo voljeli druga Tita” pozorišta “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi.
Monodrama
Prije proglašenja pobjednika glumac šabačkog pozorišta Ivan Tomašević izveo je monodramu “Zoran Radmilović”, dok je u čast pobjednika Narodno pozorište Republike Srpske izvelo predstavu “Odumiranje međeda”.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.