Prijedorski sastav DBAU priprema treći album

Svakako jedan od najzanimljivijih sastava u regiona, DBAU, vredno priprema svoj treći studijski album. Ekipa iz Prijedora otkrila nam je da već mesec dana unazad svakodnevno radi u studiju pod okriljem organizacije Manifest, gde su nastala i prethodna dva albuma – “Dbaushtel” (2004) i “Mašina” (2009), a gde su takođe svoja ostvarenja snimili i prijedorski bendovi Tattoo, Genetička kontrola, Motherfunky i Flegma.
“I ovog puta za produkciju albuma zaduženi su članovi benda, a sam zvuk okreće se ka synth pop-u i electro rocku“ – saznajemo od menadžmenta benda, kao i to da će tekstovi pesama pored srpskog biti otpevani i na engleskom i nemačkom jeziku.
Postprodukcija trećeg, još uvek neimenovanog, albuma biće poverena Aleksandru Vaciju. Prema sadašnjim planovima album će biti objavljen u digitalnoj formi i postavljen za free download na TMM magazinu.
Nema sumnje da će DBAU, u nepromenjenoj postavi koju čine Aleksić Siniša (vokal, gitara), Mrkalj Dino (gitara,synt gitara), Novaković Mladen (bas gitara) i Đikić Petar (bubnjevi), brojnim pristalicama pružiti još jedan set odličnih pesama.
Tekst – www.timemachinemusic.org
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.