Promocija KUD-a Osman Džafić

U prostorijama doma „Osman Džafić“ u Donjoj Puharskoj je održana promocija cjelovečernjeg DVD ostvarenja koje je KUD „Osman Džafić“ snimilo u produkciji Nezavisne televizije 101 Sanski Most-Prijedor. Naime, ovo prijedorsko kulturno-umjetničko društvo je nedavno gostovalo u studiju NTV 101 gdje je uz pomoć ove medijske kuće snimljen materijal koji je potom pretočen u svojevrsni promotivni film. Društvo se predstavilo svojom mlađom i starijom folklornom grupom, horskom, muzičkom i pjevačkom sekcijom, kao i radom Udruženja žena „Donja Puharska“ sa kojim dijeli mnogo toga.
Projekciji je bila prisutna većina članova društva koji nisu krili zadovoljstvo onim što je prikazano u ovom ostvarenju. „Ja sam po prirodi veliki probirač, a ovim što sam vidio sam više nego zadovoljan“, riječi su Atifa Bosnića, potpredsjednika KUD-a i čovjeka koji je u njemu još od osnivanja 1971. godine. „Prezadovoljan sam viđenim i mogu samo da se zahvalim cjelokupnoj ekipi NTV 101 na čelu sa vlasnikom i direktorom Rezakom Hukanovićem koji su nam dali mogućnost da se predstavimo na ovaj način. Nadam se da će mnogi Prijedorčani, bilo da žive ovdje ili u inostranstvu, biti u mogućnosti da pogledaju širok repertoar igara i pjesama u izvedbi KUD „Osman Džafić“, rekao je predsjednik društva Nihad Mehadžić.
Ovaj materijal uskoro će biti premijerno prikazan i u programu NTV 101 Sanski Most-Prijedor kada će svi gledaoci ove medijske kuće moći da se uvjere u kvalitet rada KUD-a „Osman Džafić“ iz Prijedora.

Comments are closed.