Prvih deset godina grupe DBAU!

Prijedorska grupa, čiju je muziku teško i nezahvalno ukalupiti u određeni žanr, ove godine proslavlja deset godina od osnivanja.

„Veoma mi je drago da mogu pogledati iza nas i vidjeti deset godina karijere, stotine koncerata, mnogo dragih ljudi, prijateljstava, gradova, a najbitinije je da smo radili i svirali šta volimo, beskompromisno. Bilo je i teških momenata, pa i razmišljanja o razlazu, ali sve smo to prevazišli. DBAUje jači nego ikad!“, poručuje Dino, gitarista ove grupe čiji je prvobitni naziv bio Dbau Izađale, da bi nakon nekog vremena skratili u današnji.
Prvo izdanje su objavili 2004. godine, naziva “Dbaushtel”, nakon kojeg su obišli mnoge koncertne prostore i postali prepoznatljivo muzičko ime na regionalnoj sceni. Album “Mašina”, za izdavačku kuću “Ekipa”, plasirali su 2009. godine.

Tokom ovih deset godina postojanja odsvirali su puno samostalnih i festivalskih nastupa, a put ih je vodio i van granica ex-YU prostora.

Simke, Dino, Đomla i Pero vredno rade na novom, trećem po redu albumu.

“Treći album je još još uvijek u fazi pripreme, većina pjesama je gotova, ali ostaje onaj bitan nestvaralački momenat, finansije, marketing, odabir studija, producenta, izdavača“, kaže Dino. “Još važemo neke ponude, ali najbitnije je da smo zadovoljni materijalom a ostalo će doći. Nećemo srljati sa trećim albumom, snimaćemo ga bez pritiska”, dodao je i otkrio da je u planu plasiranje dva singla koja će predstavljati uvertiru u albuma, a za koje će snimiti i video spotove.
timemachinemusic.org

Comments are closed.