Sergej Trifunović: Nema malih uloga, ima samo malih glumaca

Stanislavski je rekao da nema malih uloga, ima samo malih glumaca. Ja nisam publika, pa ne mogu da govorim u njihovo ime, ja sam samo neko ko pravi kolač, koji će drugi da probaju – rekao je za „Glas Srpske“ glumac Sergej Trifunović, kojih ovih dana boravi u Prijedoru gdje snima dio omnibusa „Neke druge priče“.

Rođen u Mostaru, odrastao u Kruševcu u porodici gdje su i otac i brat glumci, nosi pečat cijele jedne poslijeratne generacije, koja istovremeno i zna i ne zna gdje pripada. Iza hiperaktivne osobe sposobne da se istovremeno predstavi i kao „opasni momak iz kvarta“ i kao komičar najvišeg ranga, u stvari je samo jedan simpatičan momak, koji nastoji da razbije stereotipe i bude ono što drugi licemjerno tvrde da jesu, a nisu, da budu svoje drugo ja.

Sergej Trifunović je igrao u popularnim pozorišnim predstavama: „Porodične priče“, „Šine“, „Bure baruta“, „Roberto Cuko“, „Trejnspoting“, filmovima: „Tuđa Amerika“, „Stršljen“, „Bure baruta“, „Munje“, „Turneja“. Jedan je od rijetkih glumaca koji je snimio i nekoliko stranih ostvarenja kao što su francuski film „Ljubavnici“ u režiji Žan Mark Bara, američki film „Spasitelj“ gdje je igrao sa Denisom Kvejdom ili „Tri poslije ponoći“ u produkciji Spajka Lija.

Sve to je stvorilo atmosferu u kojoj bi Sergej Trifunović mogao da se osjeća kao velika zvijezda, veliki umjetnik i čovjek uzbudljive biografije.

* GLAS: Poslije godinu dana opet ste u Prijedoru, šta se u međuvremenu dešavalo?

TRIFUNOVIĆ: Do septembra se nije ništa dešavalo, jer sam bio i u Los Anđelesu, a od tada do danas snimio sam dve serije i ovo mi je treći igrani film.

* GLAS: Da li je film „Turneja“ koji je sniman i u Prijedoru, ispunio Vaša očekivanja?

TRIFUNOVIĆ: Jeste, mada kada nešto radim, nikad ništa ne očekujem unapred. Osim kad kuvam, a to je retko. Radim da uživam i nikad preterano ne očekujem od tog projekta, to je ono što uvek dođe naknadno. Ako je film uspešan, pa još i nagrađivan kao što je „Turneja“, onda je svakako ispunio mnoga očekivanja.

* GLAS: Trenutno snimate beogradsku priču omnibusa „Neke druge priče“, gdje igrate ulogu pacijenta Ðorđa. Imate li kakva očekivanja od te uloge?

TRIFUNOVIĆ: Ono što je lepo u ovoj koprodukciji na nivou regiona je da su u pitanju ženski reditelji i da je osnovna tema rađanje novog života, što mi je izuzetno interesantno.

* GLAS: Šta ćete raditi poslije Prijedora i ove uloge?

TRIFUNOVIĆ: Kad završim ovu ulogu idem u Kotor, gde bi trebao da radim Šekspira, ali više ne mogu reći.

* GLAS: Da li je svaka uloga novi izazov?

TRIFUNOVIĆ: Meni je svaki film bio izazov inače ga ne bih radio. Neko je skoro rekao, mada se ja ne slažem sa tom činjenicom, da glumčevu karijeru grade uloge koje je odbio. Ako je tako, ja sam jedan od glumaca na svetu, pošto sam sigurno odbio 45 uloga na filmu, a odigrao nekih 20.

* GLAS: Kajete li se zbog toga što ste neku od uloga odbili?

TRIFUNOVIĆ: Mislim da jesam, ali verujte, ne mogu da se setim koja bi to uloga bila. Mislim da sam se pokajao par puta i da sam sebi rekao, vidiš nije to tako loše bilo, kako sam ja mislio da će biti.

* GLAS: Šta je interesantnije, gluma ili pjevanje?

TRIFUNOVIĆ: Definitivno pevanje, kad mi se dopadne neka pesma, ja sve zarazim jer samo nju pevam.

„Ubistvo s predumišljajem“
– Moja omiljena uloga je u filmu „Ubistvo s predumišljajem“. Mnogi na prvu loptu misle da je to „Stršljen“, ali moje je mišljenje da je ovaj prvi film mnogo ozbiljniji. Mislim da je ceo film i moja uloga u njemu, nešto najbolje što sam do sada uradio. A to je bio moj drugi film, tako da neko još može da misli da sam sve ostalo uzalud radio, ali nije tako – kaže Sergej Trifunović.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.