Trio Amicus održao koncert u Prijedoru

U organizaciji Asocijacije gitarista Banja Luka i uz saradnju sa Muzičkom školom „Savo Balaban“ iz Prijedora, a u sklopu promocije predstojećeg 7. međunarodnog festivala klasične gitare GitarFest Banja Luka 2012 koji će se održati od 14. – 17. novembra 2012. u KC Banski Dvor, proteklog četvrtka uveče u Pozorištu Prijedor je održan koncert Tria Amicus

Trojica vrsnih gitarista mlađe generacije – Miloš Janjić, Ognjen Grčak i Slobodan Milivojević izvodili su transkripcije Bahovih, Mocartovih i Bizeovih djela kao i kompoziciju izvorno napisanu za trio gitara brazilskog kompozitora Paola Belinatija.

Amicus trio je počeo sa radom 2010. godine. Sa željom da prošire svoj repertoar (u odnosu na uobičajen repertoar za gitaru) na transkripcije orkestarskih i partitura pisanih za druge sastave, za njih je i urađena transkripcija Mocartove “Male noćne muzike” (aranžman je uradio prof. Igor Ivić). U planu je još transkripcija nekih od najzanimljivih dela klasične muzike. U toku je predstavljanje tria publici širom regiona.
Ognjen Grčak (1978) diplomira na muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi mr. Srđana Tošića. Usavršavao se u USA (Indiana State University, Bloomington) učeći kod: Nuccio D’Angelo, Ernesto Bitteti i Nigel North. Dobitnik je prve nagrade na Guitarart festivalu 2001. Trenutno predaje gitaru u školi “Josip Slavenski”.
Miloš Janjić (1979) diplomirao je i magistrirao na FMU Beograd, u klasi S. Tošića a završio je i postdiplomski studijski program u klasi Carla Machionea na konzervatorijumu „Maastricht” u Holandiji. Bio je laureat na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu medju kojima su najznačajnija Mottola, Italija (1998), Sinaia, Rumunija (2001). Održao je brojne koncerte u svim većim gradovima Srbije, kao i u Grčkoj, Holandiji, Italiji, Crnoj Gori, Rumuniji. Predavač je na Fakultetu Umetnosti u Nišu i muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu.
Slobodan Milivojević (1980) diplomirao je klasičnu gitaru na FMU u Beogradu u klasi S. Tošića, gde trenutno zavrsava i doktorske studije. Postdiplomske studije upisuje u SAD na Indiana Univerzitetu u Blumingtonu gde završava prestižnu Artist Diplomu radeći sa prof.E. Bitetijem i N. Nortom. Dobitnik je prve nagrade na međunarodnom latino-američkom takmičenju i na takmičenju “Indianapolis Musicale“. Nastupao u Srbiji, Bosni i Hercegovini , SAD i Norveškoj. Radi kao profesor gitare u muzičkoj školi “Josip Slavenski” u Beogradu.

Comments are closed.