U „Nedjelji Svetosavlja“ besplatno učlanjenje u biblioteku za učenike

Matična biblioteka „Ćirilo i Metodije“ organizuje u Nedjelji svetosavlja, od 25. do 29. januara, besplatno učlanjenje za osnovce i srednjoškolce.

Direktor ove ustanove Mara Ećim potvrdila je da je riječ o tradicionalnoj akciji koju Biblioteka sprovodi povodom praznika posvećenog najvećem srpskom prosvetitelju, Svetom Savi.

“U godini korone koja je iza nas imali smo među članstvom 455 osnovaca, a 370 srednjoškolaca i 110 studenata, što znači da su osnovci bili aktivniji čitaoci od srednjoškolaca”, potvrdila je Ećimova Srni.

Pravo na besplatno učlanjenje u Biblioteku tokom cijele godine imaju djeca predškolskog uzrasta i prvačići, članovi porodica poginulih boraca i ratni vojni invalidi, davaoci krvi i lica sa posebnim potrebama, nezaposlena lica sa potvrdom sa biroa, kao i lica koja biblioteci daruju određeni broj knjiga te novinari i radnici u oblasti kulture.

Ećimova je potvrdila da je prijedorska biblioteka u prošloj godini imala oko 1.500 članova, kojima je na raspolaganju bio knjižni fond od 66.000 knjiga.

Izvor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.