U Prijedoru održana press konferencija povodom održavanja prvog ŠA Festa

U Prijedoru je u četvrtak 16. avgusta održana press konferencija povodom održavanja prvog ŠA Festa u Prijedoru.

Nakon uvodnog obraćanja, portparola festivala Nataše Kuridže, prisutnim medijima se obratio Mihajlo Vukić, basista grupe Tattoo i predstavnik ŠA Fest organizacionog tima, koji je naveo da je glavni razlog ovog festivala podsjećanje na Mikšu, koji je iza sebe ostavio toliki trag da možemo da hranimo i inspirišemo njegovim djelima još mnoge generacije. Vukić je predstavio i detaljan program festivala i podsjetio publiku da je ulaz na prvo veče festivala besplatan, a da se drugo veče ulaz naplaćuje simboličnih 5 KM i da svojim dolaskom na ŠA Fest postajete filantrop i donator jer se sredstva ulažu u naredni festival i fond Dalibor Popović Mikša.

Prvi ŠA Fest ove godine se u Prijedoru održava u okviru manifestacije “Prijedorsko kulturno ljeto”, pa je i predstavnik gradske uprave, gdin Zoran Stanić, šef odsjeka za sport, kulturu, omladinu i porodicu gradske uprave Prijedor, istakao kako mu je drago da Grad Prijedor stoji uz ovakav festival koji je potpuno osvježenje u gradu na Sani i slavi ime jednog velikog umjetnika koji je svojim djelima proslavio grad.

Predstavnik generalnog sponzora Jelen piva, gdin Vladimir Rosić, marketing menadžer kompanije Molson Coors za tržište BiH, izjavio je da je zabava na ŠA Festu zagarantovana uz dobre Jelen proizvode i odlične cijene piva, te da vjeruje da će prijedorska publika biti zadovoljna jer je poznato da prijedorčani vole Jelen pivo.

Medijima se obratio i frontmen grupe Artan Lili, Bojan Slačala, prijatelj i kolega pokojnog Dalibora Mikše, koji sa svojim bendom obećava odličnu žurku na ŠA Festu, jer je to najbolji način da se zahvalimo Mikši za sve ono što nam je ostavio.

Za kraj ove konferencije za medije, spomenuti su svi oni koji su na neki način pomogli održavanje prvog ŠA Festa, a to su pored generalnog sponzora Jelen Piva i pokrovitelja Grada Prijedora, i kompanije: Mittal, UniCredit Banka Banjaluka, Prijedorčanka, Fortis Grupa, Austronet, Bosnamontaža, Grafički atelje Grafit , generalni medijski pokrovitelj RTRS ali i medijski prijatelji, portali Treći svijet i Mondo, te Free radio. Organizatori su se posebno zahvalili i domaćinu konferencije Caffe Baru Que pasa ispred čijeg autentičnog press wall-a (Mikšinog rada) se održala današnja konferencija, te svim kafićima koji su širom otvorili vrata za ŠA promocije.

I na kraju konferencija je završena prigodnim tekstom pjesme Artan Lili:
“Što se nas tiče, mi smo Uložili sve, ljubav i vreme i trud, sve što je bilo do nas! Najbolje što znamo!”

Sada je red na vas. Dođite na Ša fest jer ŠA MUST GO ON!

Podsjećamo vas da je ŠA Fest memorijalni koncert posvećen prerano preminulom frontmenu grupe Tattoo i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši. Festival se održava 17. i 18. avgusta u Ljetnoj bašti u Prijedoru u okviru manifestacije „Prijedorsko kulturno ljeto“. U toku oba dana publici će se predstaviti neka od najpoznatijih imena muzičke scene regiona, poput Vasil Hadžimanov Benda, Artan Lili i Straight Jackin.

Comments are closed.