U Prijedoru otvoren “Park knjige”

U Prijedoru je otvoren „Park knjige“ koji je jedinstveni vodič kroz turističko, kulturno i tradicionalno bogatstvo grada na Sani.

Direktorica Turističke organizacije grada Prijedora, Amira Ganić, izjavila je da je “Park knjige” neophodan onima koji posjećuju ovaj grad.

– To su publikacije koje mi inače štampamo i distribuišemo na sajmovima turizma u okruženju, a cilj projekta je da promovišemo knjigu i čitanje – rekla je Ganićeva.

U knjigama je predstavljen grad Prijedor tematski sa slikama, Književni susreti na Kozari, kultura i kulturno nasleđe, Potkozarska trpeza, lovni i ribolovni potencijali, turistički vodič grada Prijedora, flora i fauna Nacionalnog parka Kozare i aktivan odmor i rekreacija.

Park knjige postavljen je na prostoru ispred Turističke organizacije i Gradske čitaonice.

Šef kabineta gradonačelnika Prijedora, Ljiljana Babić, rekla je da će ovaj park pomoći svima koji žive ovdje, ali i posjećuju Prijedor.

– Mi težimo ka tome da Prijedor postane centar turizma i mislim da će ovo pomoći – izjavila je Babićeva.

Ovaj zajednički projekat Turističke organizacije, Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ i Nacionalnog parka Kozara, finansirala je gradska uprava prihodom od boravišne takse sa oko 7.000 KM.

Autor: B. Majstorović – Blic.rs
Foto: PrijedorGrad.org

Comments are closed.