U Prijedoru otvorena izložba slika Nebojše Lazića

U Galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru sinoć je otvorena izložba radova slikara Nebojše Lazića iz Novog Sada.

Lazić je docent na Katedri za crtanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i docent na predmetu Grafika na Akademiji klasičnog slikarstva pri Univerzitetu “Edukons” u Sremskoj Kamenici.

Direktor Galerije Tihomir Ilijašević izjavio je novinarima da je izložba nastavak saradnje sa novosadskom Akademijom umjetnosti i da je ovo Lazićevo prvo predstavljanje prijedorskoj publici.

– Ovo je mali pregled njegovog likovnog stvaralaštva – rekao je Ilijašević i dodao da su u prijedorskoj galeriji već izlagali profesori sa novosadske akademije.

Autor je, predstavljajući 30-ak izloženih slika rađenih mješovitim tehnikama, istakao da je riječ o radovima pod nazivom “Bez narativa”.
– Radovi su nastajali u posljednje dvije decenije kao jedna vrsta umjetničke medijske vježbe kojom sam promišljao svijet modernističke slike – rekao je Lazić.

On je dodao da je jedini cilj i smisao radova bez narativa likovnost.

– Iako je litografija medij koji je do sada bio u fokusu mog rada, upravo mi je crtež, kolaž i slika kao medij pružio važan prostor relaksiranosti u okviru kojeg sam preneo jedan dio svog istraživanja modernističkog iskustva – dodao je Lazić.

Izložba, koja će biti otvorena do 14. jula, dio je sadržaja ovogodišnjeg Prijedorskog ljeta kulture, koje se u ovoj ustanovi nastavlja 28. juna, kada će biti otvoren 13. Festival crteža i muzike.

Izvor: SRNA – SrpskaInfo.com

Comments are closed.