U Prijedoru premijerno izvedena predstava „Audicija“

audicija

U Pozorištu Prijedor sinoć je premijerno izvedena predstava „Audicija“ prema tekstu Aleksandra Galina i u režiji Vedrana Marčete, a čiji su akteri bili polaznici omladinskog Dramskog studija „Živko Desnica“.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je nakon premijere da su djeca bila sjajna i da ovo nije bio nimalo lak zadatak koji se pred njima našao.

„Ovo nije nimalo jednostavan tekst. Nije nimalo lak za igranje ni mnogo zrelijim i pravim glumcima, a oni su to večeras odlično uradili. Vidjelo se to i po reakcijama publike“, naveo je Baroš.

Reditelj Vedran Marčeta rekao je da je rad na predstavi trajao oko mjesec i po, a predstavu je tematski odredio kao „postvarivanje“ odnosno kalkulacija i snalaženje čovjeka u sistemu tržišne ekonomije.

„Radili smo naporno i nadam se da smo uspjeli da napravimo lijepu komičnu igru“, rekao je Marčeta.

Jednu od zapaženih uloga imala je Jelena Gojić, koja igra Rajku Dozu, alkoholičarku, koja je izjavila da joj je ovo bila prva kompletna uloga. „Osjećam se ispunjeno i presrećno“, rekla je Gojićeva.

Osim nje, u predstavu igraju Marija Ćurčija, Sandra Macura, Gordana Dobrić, Aleksandra Vujčić, Helena Milojica, Boris Tomić, David Lajšić, Svetozar Kosanović, Stefan Radanović i Uglješa Vejnović.

Ovo je bila četvrta premijera u 63. pozorišnoj sezoni u Pozorištu Prijedor. Za petak, 12. februar, zakazana je prva repriza.

Prije početka predstave, u holu Pozorišta Prijedor otvorena je prodajna izložba ručnih radova zaštitne radionice Fondacije „Zajednički put“ iz Prijedora, koja u saradnji sa Javnom ustanovom Centar „Sunce“ okuplja osobe sa poteškoćama u razvoju.

Autor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.