Udruženje likovnih umjetnika Prijedora-Boris Eremić novi predsjednik

Boris Eremić će, naredne dvije godine, biti na čelu Udruženja likovnih umjetnika Prijedora. On je funkciju predsjedavajućeg preuzeo od slikara Dragana Topića, koji je, proteklih godina, uspješno vodio ovo udruženje, konstatovano je na Godišnjoj skupštini.

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora ima tridesetak članova, kako akademskih umjetnika, tako i nastavnika i profesora likovne kulture. Ušlo je u treću godinu uspješnog rada.

Dosadašnji predsjednik Dragan Topić podsjetio je na neke od realizovanih aktivnosti:

– U saradnji sa Opštinom realizovali smo prvu javnu aukciju u Prijedoru. Umjetnici su se odrekli 50 odsto novca koji su dobili za prodane slike. Takođe smo realizovali kontakte sa Italijanima iz Trenta, da Prijedor postane grad murala, dakle da vizuelno predstavljamo određene slike na zidovima. S tim u vezi očekujemo vrlo brzo i reakciju opštinara – kaže Topić.

Udruženje je priredilo dvije izložbe. Na prvoj, revijalnog karaktera, predstavljeno je 35 autora, dok je za drugu, istoričarka umjetnosti iz Banjaluke, Vidosava Grandić, odabrala 23 autora.

Dragan Topić je, zbog zdravstvenih razloga, zatražio da ga, po isteku dvogodišnjeg mandata, na mjestu predsjedavajućeg zamjeni neko drugi. Na Skupštini Udruženja to povjerenje je ukazano Borisu Eremiću.

-Umjetnici su, po svojoj prirodi, ljudi sa izraženim egom, a u ovakvim udruženjima je najznačajnije sujetu ostaviti negdje pred vratima, koliko god je to moguće. Tako da je ova funkcija čast, ali i velika obaveza – prokomentarisao je Eremić.

Na redovnoj godišnjoj Skupštini, odabran je i novi Upravni odbor. Pomoć mladima i dalje ostaje u fokusu rada prijedorskog Udruženja likovnih umjetnika, rečeno je na sastanku u Muzeju Kozare.
Kozarski vjesnik

Comments are closed.