Večeras počinje „Ša fest“ [video]

U Prijedoru večeras počinje „Ša fest“ posvećen rano preminulom prijedorskom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, a prve festivalske večeri, između ostalih, nastupiće „Partibrejkersi“.

Svirke počinju u 21.00 čas u Ljetnoj bašti, a nastupiće i „Ajri ef-em“, „Štutgart onlajn“, „LET tri“ i „Smouk mardeljano“.

Sutra u Ljetnoj bašti svirke počinju u 20.30 časova, a predstaviće se „Sajana“, „Mort“, „Zoster“, „TBF“, Vojko V i „Mikri Maus“ i Bvana. Na afterpartiju prvo veče muziku pušta di-džej Inis, a drugo di-džej Fet V.

„Ša fest“ organizuje istoimeno udruženje građana koje se bavi i aktivnom promocijom kulture i upravlja Fondom „D.P. Mikša“.

U ovaj fond usmjerava se dobit od festivala, sponzorstava i donacija, te sredstva prikupljena prodajom brendiranih proizvoda „Ša festa“. Ovaj novac koristi se za unapređenje art i muzičke scene, stipendiranje studenata umjetnosti i muzike, podršku umjetnicima kroz sufinansiranje izložbi, kupovinu instrumenata, snimanje materijala, te organizovanje koncerata.

– Dolaskom na `Ša fest` svake godine činite dobru i humanu stvar. Novac od prodatih ulaznica za festival postaje fond koji će omogućiti školovanje talentovanih umjetnika i muzičara, koji će svake godine praviti nove kulturne i umjetničke podvige i održavati `Ša fest` priču. Za pokrivanje troškova festivala i bendova želimo da se brinu sponzori, a mi želimo da, zajedno sa vama, brinemo o umjetnosti i dobrim djelima – poručuju organizatori.

„ŠA festu“ ove godine prethodila je dvodnevna „Ša ulica“ koja je u prijedorskom šetalištu na tri lokacije sugrađanima poklonila niz sadržaja pozorišne, muzičke i likovne umjetnosti.

Ovaj festival održava se u okviru „Prijedorskog ljeta kulture 2019“, uz podršku grada Prijedora i lokalne Turističke organizacije, a partneri i prijatelji festivala su „Јelen pivo“, „Senzejšn“, Adiko banka, „Željeznice Republike Srpske“, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, „Austronet“ i „Arselor Mital Prijedor“.

„Ša fest“ osnovan je prošle godine u znak sjećanja na Prijedorčanina Dalibora Popovića Mikšu, frontmena grupe „Tatu“, koji je preminuo u 37. godini.

Povezane vijesti:
Ša fest: Brojni sadržaji za Prijedorčane i goste

Izvor: RTRS
Foto: Igor Bajic

Comments are closed.