„Vilenjaci“ na „Banjalučkim horskim susretima 2016“

viljenjak

Dječiji hor „Vilenjak“ iz Prijedora nastupio je na koncertu mladih u Banjaluci kojim je otvoren 13. Međunarodni horski festival „Banjalučki horski susreti 2016“.

Više od 30 mališana uzrasta od tri do osam godina predstavilo se s osam dječijih pjesama praćenih igrom i mimikom, što je izazvalo burne aplauze publike u koncertnoj dvorani Banskog dvora, naročito nakon izvedenog bisa.

Dječiji hor „Vilenjak“ osnovan je 2010. godine i po uzrastu koji okuplja jedinstven je u Republici Srpskoj. Vode ga profesori i pedagozi Muzičke škole „Savo Balaban“ iz Prijedora Branka Nastić i Vesna Mršić Turudija uz klavirsku pratnju Nikoline Savanović.

„Vilenjacima“ je, nakon prošlogodišnjeg, ovo drugi nastup na „Banjalučkim horskim susretima“.

Osim „Vilenjaka“, na koncertu mladih koji je prethodio zvaničnom otvaranju ovogodišnjih horskih susreta, nastupili Dječiji hor Srpskog pjevačkog društva /SPD/ „Jedinstvo“, Dječiji hor Osnovne muzičke škole „Vlado Milošević“ i Mješoviti hor Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“ iz Banjaluke.

Na festivalu će među 12 horova po prvi put nastupiti još jedan hor iz Prijedora. Riječ je o novoosnovanom ženskom kamernom horu „A vista“ koji postoji od februara ove godine, a vodi ga dirigent Branka Nastić.

Organizator 13. Međunarodnog horskog festivala „Banjalučki horski susreti 2016“, koji se održava od 24. do 26. npvembra, jeste SPD „Jedinstvo“ Banjaluka, a pokrovitelji su Srpska pravoslavna crkva – Crkvena opština Banjaluka, grad Banjaluka i Banski dvor – Kulturni centar Banjaluka.

Autor: SRNA

Comments are closed.