Za Godišnji koncert KUD-a Milan Egić iz Brezičana tražila se karta više

Sala društvenog doma u Brezičanima bila je pretijesna u subotu uveče da primi sve one koji su željeli prisustvovati Godišnjem koncertu kulturno-umjetničkog društva „Milan Egić“ iz ovog mjesta. Uz bogat i raznovrsan program te goste iz Srbije, društvo je proslavilo 36 godina svog postojanja. Kako je potvrdila Olivera Brdar, potpredsjednica KUD-a „Milan Egić“, društvo je osnovano 1976. godine ali je zbog ratnih dešavanja i nedostatka sredstava imalo i prekide u svom radu. „Od 2009. godine radimo kontinuirano sa pet sekcija, starijom, srednjom i mlađom folklornom grupom, tamburaškim orkestrom i vokalnom grupom.
Ova vokalna grupa nam je posebno draga jer je nastala na inicijativu mladih članova društva i oni sami rade, održavaju probe i imaju svog instruktora“, rekla je Brdareva i dodala da društvo okuplja 120 članova. „Oko 80 članova je direktno uključeno u rad sekcija a ovi ostali su uglavnom stariji članovi društva koji su uključeni u neke druge aktivnosti kao što je organizacija i upravni odbor. Obnovom društvenog doma u Brezičanima stvorili su se odlični uslovi za rad svih sekcija“, rekla je potpredsjednica KUD-a „Milan Egić“. Godišnji koncert uveličali su članovi KUD-a „Ćirilo i Metodije“ sa Busija kod Beograda sa kojima je ove godine uspostavljena saradnja.
Snežana Veljo, predsjednica ovog društva rekla je da je društvo osnovano prošle godine u najvećem izbjegličkom naselju Busije kod Beograda. „Postojimo već više od godinu dana tokom kojih smo imali 14 nastupa. Pošto su moji igrači uglavnom sa ovih prostora, izrazili su želju da uspostavimo saradnju sa društvima sa ove strane Drine a prva saradnja je uspostavljena sa KUD-om ‘Milan Egić'“, dodala je Veljo. Ona je istakla da su članovi KUD-a „Ćirilo i Metodije“ uglavnom izbjeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske(Krajina i Slavonija) te sa Kosova. Društvo broji oko 100 članova, imaju najmlađi, srednji i prvi folklorni ansambl, mušku i žensku pjevačku grupu te muzički ansambl.
Na Godišnjem koncertu KUD „Milan Egić“ predstavile su se sve sekcije društva a gosti iz Srbije su nastupili sa dvije koreografije. Svi nastupi ispraćeni su sa oduševljenjem i dugotrajnim aplauzima prepune sale društvenog doma u Brezičanima.

Comments are closed.