„Dani zime na Kozari“ 1. i 2. februara

Dani zime na Kozari 2019

Privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana 1. i 2. februara, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Prijedora.

Cilj ove manifestacije, koja se održava 14. put, jeste promocija turističkih potencijala planine Kozare, a obuhvata sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program.

Sportski dio čine ekipna takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zabavnim igrama, a u gastro dijelu takmiče se učenici ugostiteljskih škola, izviđački odredi i planinarska društva u pripremi čorbe i kotlića, odnosno lovačka udruženja u pripremi lovačkog kotlića.

Prvog dana manifestacije, 1. februara, biće održan planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros” i takmičenje u skijanju za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Ljubijski rudar”.
Centralna manifestacija biće održana 2. februara s početkom u 11:00 časova.

Za posjetioce će biti organizovan prevoz iz Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice, Banjaluke i Gradiške, a ulaz u Nacionalni park “Kozara” koštaće 1 KM.

Prijavni obrasci, propozocije i uslovi učešća na manifestaciji “Dani zime na Kozari 2020” dostupni su na stranici Turističke organizacije grada Prijedora (www.visitprijedor.com).

Izvor: SRNA – SrpskaInfo.com
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.