Humanitarna projekcija „Zone Zamfirove 2“ za matursku ekskurziju

Prijedorsko kino „Kozara“ uključilo se u humanitarnu akciju prikupljanja novca za matursku ekskurziju gimnazijalcima lošijeg materijalnog stanja, rekla je direktor ovdašnjeg Centra za prikazivanje filmova Safira Karahodžić.

„Rado smo se odazvali pozivu đaka koji žele pomoći svojim vršnjacima. Ustupili smo im kino salu za jednu humanitarnu projekciju filma `Zona Zamfirova` drugi dio, a sav prihod od prodaje ulaznica poklanjamo gimnazijalcima“, rekla je Karahodžićeva.

Ona je pozvala sugrađane da u nedjelju, 9. aprila, u 16.00 časova dođu pogledati ovaj popularni domaći film i da kupovinom ulaznice pomognu maturante prijedorske gimnazije.

„Učenicima smo rekli da sami formiraju cijenu ulaznica, ali da ona ne bi trebalo da bude veća od redovne cijene kino karte koja u Prijedoru košta 4 KM. Đaci su odlučili da će karte za ovu projekciju prodavati po cijeni od 3 KM“, dodala je Karahodžićeva.

Gimnazijalci su pozvali sugrađane da se za kupovinu ulaznica obrate učenicima Sari Mršić /066 216 636/, Igoru Romčeviću /065 034 790/ ili Milici Knežević /066 353 125/, a informaciju o ovoj akciji plasirali su i preko svoje Fejsbuk stranice „Papirni Brodić“. Ulaznice će se prodavati i na blagajni kina „Kozara“ u nedjelju, 9. aprila, od 15.00 časova.

Humanitarnu akciju „Kad se male ruke slože“ za prikupljanje novca za pomoć drugarima koji nemaju dovoljno para za odlazak na matursku ekskurziju, učenici prijedorske gimnazije pokrenuli su s ciljem da sva djeca otputuju na ekskurziju.

Oni skupljaju pa prodaju stari papir, pošumljavaju goleti i nude domaćinstvima pomoć, a firmama marketinšku saradnju. Najavljuju prikupljanje novca farbanjem, šaranjem i prodajom uskršnjih jaja, izložbom likovnih radova, oslikavanjem tijela kanom, fotografisanjem i prodajom popularnih francuskih kolačića makaronsa.

Učenici gimnazije „Sveti Sava“ iz Prijedora na matursku ekskurziju putovaće u septembru Španiju, uz uključene posjete sjevernoj Italiji i južnoj Francuskoj. Cijena ekskurzije je 799 KM i od oko 90 maturanata jedna trećina nije u mogućnosti platiti ovu cijenu.

Autor: Katarina Panić

Comments are closed.