Iduće sedmice otvaranje nove zelene pijace

22-Prijedor---u-petak-otvaranje-zelene-pijace

Grad Prijedor iduće sedmice dobiće novu zelenu pijacu koja će raditi u sastavu javnog preduzeća Gradska tržnica Prijedor i već od subote biće na raspolaganju građanima.

Na površini od 2.238 kvadratnih metara sa 126 tezgi biće to najsavremenija tržnica u ovom dijelu Republike Srpske i BiH, saopšteno je iz gradske uprave koja je u cjelosti finansirala ovaj infrastrukturni projekat.

„Sa ovim objektom biće ispunjeni svi uslovi za promociju kvalitetnih proizvoda domaćih proizvođača, ali i lokalnih preduzeća koja su zainteresovana da svoje proizvode reklamira na ovaj način“, navodi se u saopštenju.

22-Prijedor---nova-zelena-pijaca

Novim objektom zelene pijace dobiće se optimalni uslovi da se ljudi zaštite prilikom prodaje, ali i da se stvore sanitarno-higijenski uslovi koji su neophodni za ovakvu vrstu objekata.

Pored otvorenog dijela pod nadstrešnicom, novi objekat tržnice ima kvantašku pijacu i čvrsti objekat gdje će biti smještena prodaja mliječnih proizvoda i ugostiteljski sadržaji, trgovina, poljoprivredna apoteka, restoran.

Izgradnja nove zelene pijace počela je 2011. godine izradom tehničke dokumentacije i pokrivanjem kolektora, a projekat je dalje realizovan fazno, kako su dozvoljavale finansisjke mogućnosti.

Svečano otvaranja zelene pijace najavljena je za petak, 29. jula, u 12:00 časova.

Autor: SRNA

Comments are closed.