Izložbe domaće kuhinje i rukotvorina u Prijedoru

20150722135554_316716

Turistička organizacija grada Prijedora organizuje gastro prezentaciju pod nazivom „Veče domaće kuhinje“, koja će u okviru “Kulturnog ljeta 2015.” biti održana 28. jula, na malom gradskom trgu.

Turističke organizacije Amira Ganić rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da gastro prezentacija ima izložbeni karakter, a da joj je cilj promocija ugostiteljske i turističke ponude grada, kako sugrađanima tako, i njihovim gostima, koji će imati priliku da degustiraju tradicionalna jela Potkozarja. Svi izlagači koji budu pripremali hranu dobiće po 100 KM za nabavku potrebnih namirnica.

„Učesnici gastro prezentacije su udruženja i pojedinci koja se bave očuvanjem tradicije, kulture i običaja naroda Potkozarja, a do sada je prijavljeno deset udruženja“, istakla je Ganićeva.

Ona je najavila i da će 30. jula biti otvorena dvodnevna manifestacija „Zlatne ruke Potkozarja“, koju Turistička organizacija organizuje deveti put.

„Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera s ciljem da okupi stvaraoce narodnih rukotvorina, članove kulturno-umjetničkih društava, udruženja žena, etno-radionica i drugih organizacija i lica koja se bave izradom rukotvorina, a koja zajedničkim nastupom predstavljaju autentičnost naše regije kroz umjetnost, običaje, stare zanate, odjevne predmete, znanje i umijeće, etno dizajn, muzičke instrumente i drugo“, istakla je Ganićeva.

Ona je dodala da će, kao i prethodnih godina stručna komisija izabrati najorginalniji eksponat i najljepše uređen štand, a za najuspješnije će biti obezbijeđene i novčane nagrade, kao i da je do sada prijavljeno četrdesetak izlagača, udruženja i pojedinaca.

Autor: Agencije – Nezavisne novine

Comments are closed.