Ministar Rešić na otvaranju desetih „Dana zime na Kozari“

Foto: Turistička organizacija grada Banjaluka

Foto: Turistička organizacija grada Banjaluka

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić prisustvovaće u nedjelju, 31. januara, otvaranju desete privredno-turističke manifestacije „Dani zime na Kozari“, najavljeno je danas iz ovog ministarstva.

Očekuje se da će jubilarna manifestacija imati odziv isti ili i veći od prošlogodišnjeg, a lani je bilo blizu 6.000 posjetilaca.

Slađana Jović iz Turističke organizacije grada Prijedora najavila je da će deset autobusa biti na raspolaganju građanima Prijedora u nedjelju, 31. januara, sa polascima od 9.00 do 10.00 časova ispred Sportske dvorane „Mladost“ i povratkom u 15.30 časova sa Kozare.

„Autobuski prevoz je besplatan, a ulaznica u Nacionalni park `Kozara` koštaće jednu umjesto dvije marke, koliko je redovna cijena. Sve kupljene ulaznice učestvuju u tomboli koja toga dana organizujemo na Mrakovici“, rekla je Jović.

Ona je navela da se za sportska takmičenja prijavilo deset ekipa iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke i Gradiške, a za gastro takmičenja 23 ekipe iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke, Gradiške, Sanskog Mosta i Broda.

Novčane nagrade za najbolje sportske ekipe su 250, 150 i 100 KM, dok je za sve učesnike gastro takmičenja predviđeno po 100 KM za nabavku materijala potrebnog za pripremu čorbe u kotliću.

„Gastro takmičenja po prvi put razdvajamo u tri kategorije, i to lovačka udruženja, srednje škole, te planinari i izviđači“, dodala je Jović.

Turistička oganizacija grada Banjaluka organizovaće besplatan prevoz za sve ljubitelje i poštovaoce manifestacije „Dani zime na Kozari“.

„Polazak je planiran 31. januara, u devet časova, sa stare autobuske stanice, a na raspolaganju će biti dva autobusa“, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

Besplatni autobusi za građane Kozarske Dubice polaze u 9.00 časova ispred tamošnje sportske dvorane, a za građane Gradiške u 8.00 časova ispred zgrade opštine.

U oganizaciji Kluba ekstremnih sportova „Albatros“ iz Prijedora sutra se održava planinarski marš, dok se, zbog nedostatka snijega, ski kup otkazuje.

Centralni događaji počinju 31. januara polaganjem vijenaca na spomenik poginulima u Drugom svjetskom ratu na Mrakovici u 10.30 časova i svečanim otvaranjem manifestacije na platou kod spomenika na Kozari u 11.00 časova, dok je proglašenje pobjednika i zatvaranje najavljeno za 15.30 časova.

Manifestaciju organizuju turističke organizacije Prijedora i Kozarske Dubice i Nacionalni park „Kozara“, pokrovitelji su grad Prijedor, ministarstva trgovine i turizma i uprave i lokalne samouprave, a među prijateljima manifestacije prvi put od ove godine je i kompanija „m:tel“.

Svi koji u nedjelju ne budu na Kozari, moći će pratiti manifestaciju u prenosu uživo putem internet stranice Turističke organizacije grada Prijedor www.visitprijedor.com.

Autor: SRNA

Comments are closed.