Najava izložbe-Bijenale akvarela malog formata

U Muzeju Kozare će večeras, u okviru prijedorskog Kulturnog ljeta, biti otvorena izložba pod nazivom II Bijenale akvarela malog formata koju ova ustanova realizuje u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom iz Novog Beograda. Direktor Muzeja Kozare Milenko Radivojac potvrdio je da je nakon uspjeha prvog Bijenala, Galerija SKC ponovo organizovala izložbu koja je specifična po formatu i insistiranju na izvornosti tehnike.
-Prema propozicijama na konkurs koji je bio raspisan pristigli su radovi 151 umjetnika iz svih zemalja regiona od kojih je žiri odabrao 93 autora i 117 radova, koje će Prijedorčani imati priliku da vide na ovoj izložbi, kazao je Radivojac.
On je dodao da se među autorima koji su ušli u izbor žirija za ovu izložbu nalaze i dvojica Prijedorčana Vlado Makanjić i akademski slikar Predrag Marjanović. Na svečanosti otvaranja o Bijenalu i akvarelu malog formata kao jednoj od najljepših i najzahtjevnijih klasičnih tehnika govoriće istoričar umjetnosti Ljiljana Subotić, inače autor Bijenala.
Glas Srpske

Comments are closed.