Obilježavanje 70 godina od pobjede nad fašizmom

subnor

U Prijedoru će, 8. i 9. maja, nizom manifestacija biti obilježenо 70 godina od pobjede nad fašizmom.

Predsjednik SUBNOR-a grada Prijedora Veljko Rodić je rekao da će, tim povodom, na Partizanskom groblju u Prijedoru u petak u 11 časova biti održan tradicionalni zbor, kojem će prethoditi polaganje vijenaca poginulim borcima NOR-a, kao i žrtvama fašističkog terora na Jevrejskom groblju. Centrala manifestacija biće održana 9. maja u Omarskoj.

U 11 časova biće položeni vijenci na Spomenik borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, a u 11.30 na Partizanskom groblju, gdje će biti organizovan i bogat program.

U okviru obillježavanja Dana pobjede, gradonačelnik Prijedora Marko Pavić sutra će, nakon programa na Partizanskom groblju u Prijedoru, u prostorijama SUBNOR-a organizovati tradicionalni prijem za nosioce Partizanske spomenice.

Prijedor i cijelo Potkozarje dali su nemjerljiv doprinos u pobjedi nad fašizmom i među prvima u svijetu svrstali se u antifašistički blok.

Rodić je podsjetio da je Prijedor dao više od 6.000 partizanskih boraca, 10 narodnih heroja i 467 nosilaca partizanske spomenice i pozvao građane i omladinu da svojim prisustvom daju doprinos obilježavanju ovog istorijskog datuma.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.