Od 3. do 5. jula 20. Petrovdanski padobranski Kup

pkup

U organizaciji Vazduhoplovnog saveza Republike Srpske i BiH, te Aero kluba „Prijedor“ od petka 3. do nedjelje 5. jula na Aerodromu „Urije“ Prijedor održava se jubilarni 20. Petrovdanski padobranski Kup „Prijedor 2015“.

Očekuje se 12 ekipa širom svijeta, a takmičenje se održava u ekipnoj i opštoj, te konkurenciji žena, juniora i veterana.

O organizaciji jubilarnog 20. Petrovdanskog padobranskog Kupa „Prijedor 2015“ danas su na pres konferenciji govorili sekretar Kupa Nebojša Nožinić i Mladen Palada, rukovodilac skokova, učesnici svih predhodnih Kupova.

Nožinić je podsjetio da je ovaj Kup u kalendaru svjetske padobranske asocijacije i da je na dosadašnjih 19. Petrovdanskih padobranski Kupova u Prijedoru 891 takmičar načinio 8.850 skokova.

Tri puta uzastopno, osmog, devetog i desetog Kupa, pobjednik je bila ekipa „KBK Eling Prijedor“, a na jubilarnom 15. Kupu trijumfovala je ekipa „Prijedora“.

Trenažni skokovi za 20. Petrovdanski Kup planirani su za petak 3. jul.

U 20 časova je svečano otvaranje izložbe povodom Kupa u Muzeju Kozara u Prijedoru.

U subotu, 4. jula, od 9 časova, počinju takmičarski skokovi.

Aeromiting je planiran za 11 časova.

Kup završava u nedjelju, oko 16 časova proglašenjem najuspješnijih.

Pokrovitelji Kupa su: Grad Prijedor i Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske, a medijski pokrovitzelji: IPC Kozarski vjesnik i RTRS.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.