Pojačane kontrole pješaka i upotrebe mobilnog telefona u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će od ponedjeljka, 25. marta, pa do 28. marta na području cijele Republike Srpske vršiti pojačane kontrole saobraćaja sa posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i upotrebe mobilnog telefona kod vozača i pješaka u saobraćaju, a sve sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i posljedica po lica.

Na osnovu analize stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj za 2018. godinu u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 27 pješaka, a 106 ih je zadobilo teške tjelesne povrede. Posmatrajući strukturu nastradalih u saobraaćjnim nezogdama, u prošloj godini upravo su vozači i pješaci bili najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju.

U ovoj godini u sobraćajnim nezgodama smrtno su stradala 4 pješaka, od čega je je jedno djete, a teške tjelesne povrede zadobilo je 19 pješaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju saobraćajne propise i odgovorno se ponašaju prilikom učešća u saobraćaju, te na taj način smanje rizike od nastanka saobraćajnih nezgoda sa težim posljedicama.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.