POZORIŠTE PRIJEDOR-DJEČIJA PREDSTAVA-AŽDAJA IZ VOJTEŠKE ULICE

Dječija predstava Aždaja iz Vojteške ulice koju prema djelu Karela Čapeka i u režiji Slavča Malenova izvodi Dječije pozorište Republike Srpske
Mjesto – Pozorište Prijedor
Datum – 27.05.2012. godine
Vrijeme – 11:00 časova
Cijena ulaznice – 5 KM

Dječje pozorište Republike Srpske, Banja Luka
Režija: Slavčo Malenov
Igraju: Slobodan Perišić, Sanja Grujić i Saša Terzić
Predstava je rađene po motivima dJela poznatog pisca Karela Čapeka, najpoznatijeg češkog autora u prvoj polovini XX vijeka, a uloge će interpretirati Sanja Grujić, Slobodan Perišić i Aleksandar Terzić.
Predstava „Aždaja iz Vojteške ulice“ još je jedan projekat veoma dobre saradnje Dječjeg pozorišta RS i pozorišnih stručnjaka iz Bugarske.

Ova predstava je kreirana na kombinaciji glumaca i lutaka, koja na duhovit način i uz blagu ironiju oslikava život državnog službenika Trutina. On je rodoljub i vrijedan čovjek, koji se trudi ispuniti sve obaveze u Odjelu za izgubljene i nađene stvari. U toku radnog vremena nalazi jaje u Vojteškoj ulici, iz koga se izleže malena aždaja – Amina. Međutim, za nju nema mjesta u kancelariji Odjela, ni u Udruženju za izgubljene životinje, ni u sirotištu. Amina je, naime, začarana princeza zarobljena u tijelu aždaje. Čarobnjak ju je osudio zbog oholosti, razmaženosti i prezira. Ostatak priče ćete sami vidjeti.
Tekst i foto – Dječije pozorište RS

Comments are closed.