Predstava „Djelidba“ Pozorišta Prijedor večeras na programu 29. Susreta pozorišta Brčko distrikta

Predstava Pozorišta Prijedor „Djelidba“ po tekstu Skendera Kulenovića i u režiji Marka Misirače biće večeras u 19:30 časova izvedena u brčanskom Domu kulture u okviru BiH selekcije 29. Susreta pozorišta Brčko distrikta koji se održavaju od 15. do 23. novembra.

Radnja ovog komada smještena je u jedno malo bosansko selo odmah nakon Drugog svjetskog rata i govori o raspodjeli humanitarne pomoći između Srba, Hrvata i muslimana koja završava u krvi.

Glumačku ekipu „Djelidbe“ čine članovi domaćeg ansambla Radenko Bilbija, Darko Cvijetić, Rade Stupar, Dean Batoz, Siniša Vučićević, Želimir Rivić i Mirela Predojević, a gostujući glumci su Goran Jokić i Aleksandar Stojković iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, te Slobodan Ćustić iz Beogradskog dramskog pozorišta.

Adaprtaciju i režiju potpisuje Marko Misirača, dramaturg saradnik je Davor Korić, scenografija i dizajn Vladimir Vanja Vlačina, kostimograf Jelena Vidović, muzika Nebojša Aleksić, pomoćnik režisera Darko Cvijetić, asistent Stefan Andrej Bilbija, lektor Milorad Telebak, stručni saradnik Omer Redžić, saradnik za scenski pokret Željko Šormaz i fotograf Igor Motl.

Pozorište Prijedor je na Susretima pozorišta Brčko distrikta do sada učestvovalo sa „Sumnjivim licem“ po tekstu Branislava Nušića i u režiji Luke Kecmana te sa „Grobnicom za Borisa Davidoviča“ po tekstu Danila Kiša i u režiji Gradimira Gojera kada je titulu najbolje mlade glumice ponijela Sabina Halilović, a najbolju mušku ulogu po odluci Radenko Bilbija.

Osim predstave „Djelidba“ Pozorišta Prijedor, u domaćoj selekciji ovogodišnjih Susreta su i predstave Narodnog pozorišta Sarajevo „Kad bi ovo bio film…“ po tekstu Almira Imširevića i u režiji Dine Mustafića, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Hartefakta, Bitef teatra „Grebanje ili Kako se ubila moja baka“ po tekstu Tanje Šljivar i režiji Selme Spahić, SARTR-a i MESS-a Sarajevo „Bio je lijep i sunčan dan“ u režiji Tanje Miletić Oručević, te Narodnog pozorišta Mostar „Koncert za pticu rugalicu“ po tekstu Šemsudina Gegića i u režiji Irfana Mensura.

Comments are closed.