Premijera Gogoljeve „Ženidbe“ 2. aprila

zenidba

Pozorište Prijedor igraće u subotu, 2. aprila, premijerno „Ženidbu“ autora Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, režisera Snežane Udicki i dramaturga Darka Cvijetića, najavio je danas direktor ove kuće Zoran Baroš.

„Snežana Udicki uhvatila se ukoštac sa klasikom kojeg ovaj kuća do sada nije radila i koja je, nadam se da će tako ocijeniti i publika, uspješno privela ovaj posao kraju“, rekao je Baroš na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Riječ je o petoj premijeri u 63. sezoni Pozorišta Prijedor.

„Po prvi put u našem ansamblu je Nusmir Muharemović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice kojeg ćete imati priliku da vidite u ovoj predstavi i, nadam se, ne posljednji put u nekoj od naših predstava“, kazao je Baroš.

On je dodao da je scenski pokret radio Slobodan Perišić, glumac i režiser koji je u Pozorištu Prijedor ranije radio predstavu „Večera budala“.

Režiser Snežana Udicki rekla je da je strah mladih ljudi od veze, a kamoli od braka, aktuelna tema.

„Pitanje je gdje su nestale emocije i čime se vodimo kada se odlučimo na bračnu zajednicu. Ova predstava želi da pokaže da su to najmanje emocije i to je najdramatičnije u današnjem vremenu“, kazala je Udicki.

Glumac Nusmir Muharemović rekao je da će asnsambl Pozorišta Prijedor, potentan i mlad u glumačkom i energetskoj kući, za pet do deset godina biti jedan od najjačih u državi.

„Repertoraska politika ove kuće je, po meni, odlična, jer komadi popud `Ženidbe` i drugih klasika se sve rjeđe i rjeđe izvode na našim prostorima. Sretan sam što ovo radim, ali tužan da iza sebe imam 30 predstava, a prvi put radim ruskog klasika“, ocijenio je Muharemović.

U predstavi igraju i Tatjana Binjaš, Siniša Vučićević, Mirela Predojević, Vedran Marčeta, Ena Radovanović, Dean Batoz, Srđan Knjeginjić, Boris Tomić i Maja Brdar.

Scenografiju i grafički dizajn radio je Vladimir Vanja Vlačina, kostimografiju Jelena Karanović – Vidović, a muziku Nebojša Aleksić.

Predpremijera je zakazana za petak, 1. aprila, u 20.00 časova, kada su je dozvoljeno snimanje i fotografisanje. Prva repriza najavljena je za ponedjeljak, 4. aprila, u 20.00 časova.

Autor: SRNA

Comments are closed.