Prijedorska audicija za 3. sezonu serijala Naš biznis

Ove srijede, 4. aprila, u Pozorištu Prijedor sa početkom u 18:00 časova biće održana audicija za učešće u trećoj sezoni TV serijala „Naš biznis“ koji realizuje Radio-televizija Republike Srpske u saradnji sa partnerima u projektu (Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske, Preduzetnički centar Univerziteta u Banjaluci, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci, Inovacioni centar Banja Luka).
Nakon velikog uspjeha dvije prethodne sezone „Našeg biznisa“, Radio – televizija Republike Srpske ponovo pokreće obrazovno – zabavni serijal koji promoviše preduzetništvo i dobre poslovne ideje
Radio – televizije Republike Srpske 31. marta počinje treću sezonu serijala „Naš biznis“ i još jednom daje šansu svima koji imaju dobru poslovnu ideju da je pretvore u uspješan posao. Svi koji se prijave na audicije ove godine moraće ubijediti žiri da je njihova poslovna ideja najbolja ali pokazati i ostale preduzetničke osobine i sposobnosti.
„Kao i u prethodne dvije sezone i ove ćemo tražiti najbolje poslovne ideje. Prva selekcija biće već na audicijama, a one koji prođu audicije očekuju zahtjevni zadaci žirija za prolazak u sljedeći krug takmičenja. Otežavajuća okolnost za sve kandidate je prisustvo kamera ali i nešto oštriji kriterijumi koje će žiri postaviti. Ovim serijalom želimo dati šansu svim punoljetnim građanima Bosne i Hercegovine da pokrenu posao i da sami sebi ali i drugima obezbjede sigurno radno mjesto. Sudeći po prošlogodišnjoj audiciji, na koju se prijavilo preko 150 parova, mnogo je onih koji žele da se pokrenu i promijene svoj život. Ove godine proširili smo audicije na dvanaest gradova Repuiblike Srpske“ ističe urednica „Našeg biznisa“ Radana Klepić.
Na audicijama širom Republike Srpske žiri će na osnovu ideja prijavljenih kandidata izabrati 12 timova koji će se boriti za glavnu nagradu – pokretanje vlastitog posla, koju im obezbjeđuje Radio – televizija Republike Srpske u saradnji sa partnerima.
Prema riječima reditelja serijala Boriše Savića, koncept „ Našeg biznisa“ ove sezone ostaje isti ali se u sadržaj uvode novi detalji.
„Prva selekcija biće na audicijama, a dvanaest parova koji ulaze u uži izbor moraće dokazati žiriju da će se, ako pobijede ove sezone, moći snaći na tržištu koje je nemilosrdno kada je posao u pitanju. Moraće nam pokazati, pored dobro urađenog poslovnog plana i konkretne poslovne ideje, i preduzetničku borbenost koja je neophodna za opstanak naročito u vrijeme ekonomske krize koja se još uvijek osjeti ne samo kod nas već i u većem dijelu Evrope. Zadaci za kandidate će ove sezone biti komplikovaniji i tražiće maksimalnu koncentraciju i znanje o preduzetništvu. Naravno, mi smo tu da kandidatima prije samog takmičenja obezbjedimo kvalitetnu edukaciju i pripremu za napornu sezonu“.
Na audicije se mogu prijaviti svi punoljetni građani Bosne i Hercegovine, u svakom takmičarskom timu moraju biti dva člana a poslovna ideja ne mora biti inovatna i originalna već jednostavno tržišno konkuretna i ostvariva u praksi.
Prijave za učešće u serijalu svi zainteresovani mogu preuzeti na internet stranici www.nasbiznis.com ili na samoj audiciji. Takmičari koji su učestvovali u prethodnom serijalu imaju pravo da se prijave ponovo ali pod uslovom da imaju novu poslovnu ideju, a svi one koji prođu audicije i izbore učešće u emisijama koje će se na programu Radio – televizije Republike Srpske emitovati od oktobra 2012. godine očekuju interesantni zadaci.
Članovi žirija su Maja Knežević iz Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske, Milena Lepir ispred Privredne komore Republike Srpske, prof. dr Jovo Ateljević sa Ekonomskog fakulteta u Banja Luci i Vladimir Ćorda iz Inovacionog centra Banja Luka.
Takmičari se i ove sezone bore za vrijedne nagrade koje im obezbjeđuje Radio – televizija Republike Srpske i partneri serijala: Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske, Preduzetnički centar Univerziteta u Banjaluci, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci, Inovacioni centar Banja Luka)
Prijavite se na audicije i pokrenite svoj posao!
RTRS

Comments are closed.