Protestni izlet i kajakaši iz evrope na izvorima Sane 23. aprila

Autor: Boro Marić

Autor: Boro Marić

Koalicija za Sanu šestu godinu zaredom obilježiće Dan planete Zemlje organizovanjem protestnog izleta na izvorima rijeke Sane koji će se održati 23. aprila, najavljeno je danas iz ove koalicije.

Autor: Boro Marić

Autor: Boro Marić

„Koalicija ovim izletom apeluje da se izvori Sane trebaju očuvati, uprkos početoj izgradnji hidroelektrane Medna koja prijeti da ugrozi jedano od najljepših prirodnih naslijeđa naše zemlje“, saopštila je danas Koalicija za Sanu.

Pod sloganom „Sačuvajmo rijeke Balkana – zaustavimo navalu brana“ 16. aprila sa Save u Sloveniji kreće „Balkanska turneja kroz rijeke“ kojoj je cilj da podigne svijest o važnosti balkanskih rijeka i prijetnjama sa kojima se suočavaju.

Autor: Luka Tomac

Autor: Luka Tomac

Kajakaši iz Evrope će veslati na 16 rijeka u šest balkanskih zemalja, među kojima su i dvije rijeke u BiH – Sana i Neretva, i to vožnja Sanom najavljena je za isti dan kada i protestni izlet.

Koalicija za zaštitu Sane, koju čine 23 udruženja ljubitelja prirode i sporta, zajedno sa opštinom Ribnik već godinama pokušava da spriječi izgradnju hidroelektrane koja je u toku.

Autor: Luka Tomac

Autor: Luka Tomac

„Nije kasno da se sačuva Sana. Zato vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite, da u što većem broju poručimo da ne odustajemo od Sane“, poručuju iz Koalicije za Sanu.

Prevoz je organizovan iz Prijedora i Banjaluke, a prijave se primaju do srijede, 20. aprila. Detaljne informacije dostupne su na stranici www.sacuvajmosanu.net.

Autor: SRNA

Comments are closed.