Revija etnološkog filma

U lapidarijumu Muzeja Kozare večeras će biti otvorena četvrta „Revija etnološkog filma“, organizovana u saradnji sa Etnografskim muzejom iz Beograda, koja će trajati do 29. jula. Direktor Muzeja Kozare Milenko Radivojac je istakao da će ljubitelji ovog žanra dokumentarnog filma moći će da vide 13 odabranih filmova sa 19. Revije etnološkog filma koju je organizovao beogradski Etnografski muzej.
-Poučeni dobrim iskustvom saradnje sa prethodnih revija etnološkog filma Muzej Kozare se odlučio za nastavak saradnje sa beogradskim Etnografskim muzejom koji je jedna od najvećih muzejskih kuća na Balkanu i koji svake godine organizuje smotru etnološkog filma, kazao je Radivojac.
Ovoga puta riječ je o filmovima koji govore o neobičnim ljudima i običajima naroda nama bliskih, ali i naroda dalekih zemalja kao što su narodi Jermenije, Brazila, Kambodže, Litvanije, Kameruna, Irske, Makedonije, Papue Nove Gvineje, Kazahstana i Nepala.
Tokom prve večeri publika će moći da vidi dva filma i to: „Posljednji igrač na žici u Jermeniji“, autora Ivana Sahakjana i Armana Ericjana iz Jermenije i „Bdenje“ reditelja Zorana Cvetkovića iz Srbije.
Glas Srpske

Comments are closed.